USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розстріл редакції в Парижі і реакція світу

7 Січня 2015 22:00
Щонайменше 12 людей загинули в стрілянині, яку в паризькому офісі сатиричного видання Charlie Hebdo «Шарлі Ебдо» сьогодні, 7 січня, здійняли озброєні автоматичною зброєю нападники.

Правоохоронні органи повідомляють також про 10 поранених, з яких четверо перебувають у критичному стані.Згідно з інформацією агенції France Press, двоє із загиблих - поліцейські.

Як повідомили французькі ЗМІ, у нападі брали участь щонайменше двоє людей у масках. Пізніше їх бачили, коли ті покинули будівлю і втекли з місця нападу в чорному автомобілі.

Світові лідери бурхливо відреагували на події в редакції сатиричного тижневика Charlie Hebdo, - повідомляють «Подробности».

Європа офіційно визнала розстріл журналістів терористичним актом і висловила співчуття сім'ям загиблих.

Більш того, Німеччина і НАТО наголошують, що даний теракт є загрозою свободі слова.

Тим часом у Раді Європи побоюються, що розстріл журналістів може бути непоодиноким подібним випадком.

ПІДТРИМКА ВІД НІМЕЧЧИНИ

Канцлер Німеччини Ангела Меркель назвала теракт атакою на свободу слова та ЗМІ.

З її слів, стрілянина в паризькій редакції - це «атака не тільки на французьких громадян, а й на свободи слова та преси, які є ключовим елементом нашої вільної демократичної культури».

Також Меркель сказала, що Німеччина підтримує Францію в цей нелегкий час.

ПОБОЮВАННЯ ВІД ЄС

Голова Європейської Ради Дональд Туск назвав події в Парижі атакою на фундаментальні європейські цінності.

«Європейський союз солідарний з Францією у зв'язку з цим жахливим актом. Це дикий напад на наші фундаментальні цінності, на свободу вираження - опору нашої демократії. Боротьба проти тероризму у всіх його формах повинна неухильно продовжуватися», - заявив Дональд Туск.

Також, Туск сказав, що вражений терактом і висловив щирі співчуття родинам та близьким жертв.

Глава ЄС, як і канцлер Німеччини, висловив солідарність французькій владі і французам.

ЗАСУДЖЕННЯ ВІД США

Президент США Барак Обама засудив напад на редакцію французького журналу «Шарлі Ебдо».

«Я рішуче засуджую страхітливу стрілянину в будівлі журналу«Шарлі Ебдо» в Парижі, в результаті якої загинули 12 людей. Наші думки і молитви зараз з жертвами цього теракту і жителями Франції», - йдеться в заяві Обами.

Крім того, Штати запропонували Франції допомогу в розслідуванні цієї справи.

«Високопоставлені чиновники з Білого дому перебувають у тісному контакті з французькими колегами. США готові співпрацювати з Францією і допомогти в розслідуванні», - заявив прес-секретар Білого дому Джош Ернест.

СТУРБОВАНІСТЬ ЄВРОПИ

Генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд висловив надзвичайну стурбованість нападом на редакцію французького сатиричного журналу.

«Я шокований цією трагедією. Це дуже тривожний сигнал», - заявив він.

ОБУРЕННЯ НАТО

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг назвав напад на редакцію «Шарлі Ебдо» обурливою атакою на свободу преси.

«Висловлюю повну солідарність з нашим союзником Францією у зв'язку з обурливою атакою на свободу преси. Мої думки зараз - з жертвами і їх родинами», - сказав глава Північноатлантичного альянсу.

ВІДРАЗА ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

У Великобританії терористів порівняли з древніми варварами. Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон різко засудив скоєний сьогодні напад на редакцію паризького журналу «Шарлі Ебдо.

Він назвав стрілянину в офісі сатиричного тижневика «варварської атакою».

«Вбивства в Парижі викликають огиду. Ми підтримуємо французький народ в боротьбі з терором і в захисті свободи преси», - заявив Кемерон.

У свою чергу глава британського МЗС Філіп Хаммонд заявив, що «засмучений звісткою про теракт в Парижі» і висловив свої співчуття. Лідер партії «Ліберальні демократи», що входить до правлячої коаліції, віце-прем'єр Великобританії Ніколас Клегг також назвав подію в Парижі «варварської атакою на свободу слова».

СТУРБОВАНІСТЬ ВІД РОСІЇ

Російська Федерація, незважаючи на свою сьогоднішню репутацію в очах світової громадськості, теж поквапилася засудити іноземних терористів.

Правда, президент Росії зробив це не особисто, а через свого відомого помічника, прес-секретаря Дмитра Пєскова.

«Президент Путін у зв'язку з трагічною подією в Парижі, де в результаті терористичного нападу загинула велика кількість людей, висловлює глибокі співчуття рідним і близьким загиблих, а також парижанам і всім французам», -йдеться в заяві Пєскова.

Більш того, російська влада не забули підкреслити, що «У Москві рішуче засуджують тероризм у будь-яких його проявах» і «ніщо не може бути виправданням для терористичних діянь».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
капец Показати IP 7 Січня 2015 22:59
давайте в росеї зробим так само ..............
Дід Мороз до капец Показати IP 7 Січня 2015 23:30
Напевно ти за свята усі залишки своїх мізків пробухав
911 до капец Показати IP 8 Січня 2015 01:30
Молодец, и от денег российских не откажешься и нагадить не забудешь!!! Живешь по-принципу : дайте пожрать, а то под дверь вашу нас...ать нечем!
дiдо Показати IP 7 Січня 2015 23:02
Як? Думкою? Давай!
маккей Показати IP 8 Січня 2015 04:44
хохма. Ходорковский в Рассеи предложил больше публиковать сатирических картинок на этого пророка... Чем не провокатор?
333 Показати IP 9 Січня 2015 15:08
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus