USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дві російські ракети перетнули повітряний простір Молдови та Румунії, – Залужний

10 Лютого 2023 12:11
Під час масованого ракетного удару по Україні 10 лютого дві російські ракети перетнули повітряний простір Румунії та Молдови.

Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Сьогодні, 10 лютого, о 10:18 дві російські крилаті ракети «Калібр» здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав», – повідомив Залужний.

Він додав, що ракети були запущені з акваторії Чорного моря.

Додамо, Румунія є країною-членом НАТО.

Натомість у Міноборони Румунії не підтвердили інформацію про проліт російської ракети над територією країни.
Інформацію про російські ракети підтвердили у Міноборони Молдови. За їх повідомленням, цілі увійшли до повітряного простору країни через невизнане Придністров’я та вийшли через населений пункт на кордоні з Вінницькою областю.

«У контексті інформації про ракету, що пролітає над повітряним простором Республіки Молдова, Міністерство оборони повідомляє наступне: Відповідальні структури в межах установи виявлено, о 10:18 ракету, яка перетнула повітряний простір Республіки Молдова, над місцем Мокра в Придністровському районі, а пізніше над місцем Косеуць в Сороцькому районі (Cosauți din raionul Soroca – оригінал), з направленням на Україну. Нагадуємо, що Міністерство оборони у співпраці з відповідальними структурами країни пильно стежить за ситуацією в регіоні та рішуче засуджує порушення повітряного простору Республіки Молдова», – йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що "уважно стежать за ситуацією в регіоні й рішуче засуджують порушення".Нагадаємо, у листопаді дві ракети впали в місті Пшеводув Люблінського воєводства, неподалік кордону з Україною. Тоді загинуло двоє людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ура Показати IP 10 Лютого 2023 13:43
Ну нє так нє, будемо вважати своєю територію між Молдовою та траєкторією польоту ракети

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus