USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Двісті волинян під Новий рік стали землевласниками

24 Грудня 2009 09:02
Довгоочікувані державні акти на землю, що роблять селян довічними землевласниками, отримали 150 родин райцентру Любешів. Іще півсотні цінних паперів на землю відтепер мають і господарі селища Рокині Луцького району.
 
Вручення актів на землю, на перший погляд, видається дрібною подією. Насправді, вона надто бажана для півтори сотні жителів Любешова. Адже саме нині земля стала справжнім товаром і годувальницею. Тепер нею можна розпоряджатися за власним розсудом: її ніхто не відбере, можна продавати, дарувати або ж віддавати в оренду за добрі гроші.
 
Не дивно, що заяву про приватизацію землі написали всі жителі селища. Право на акти мають 2 тисячі людей. Нині вже отримали більше половини заявлених. Фахівці Держкомзему намагаються оформляти папери вчасно, незважаючи на ажіотаж. За їхньою роботою стежать місцеві депутати та районна влада.
 
У Рокинівській селищній раді Луцького району отримати державні акти на землю 50 односельців. Із початку дії постанови про приватизацію землі 80 родин уже стали повноцінними власниками ділянок.
 
Голова обласної ради Анатолій Грицюк від імені селян подякував органам місцевого самоврядування та службі Держкомзему за швидке оформлення документів. «Адже для селянина земельна ділянка - це неоціненне багатство. Люди повинні стати повноправними господарями на власній землі. Однак, ніде правди подіти, в області є випадки зволікання у цій справі», - зазначив спікер облради.
 
Довідково:
 
В області видача державних актів на землю здійснюється безплатно згідно із постановою Кабінету міністрів України. На Волині мають право на безоплатну приватизацію земельних ділянок 182 тисячі громадян. Заяви на отримання майнових документів написали 94 тисячі краян. Станом на 23 грудня  на Волині уже видано майже 18 тисяч  державних актів.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юстас Показати IP 24 Грудня 2009 10:54
Якщо голова обласної ради А.Грицюк "від імені селян подякував...", то він точно селюк і неук, бо перебуваючи на такій посаді мав би знати, що жителі селищ міського типу, якими є Любешів і Рокині, відносяться до міського населення, а не сільського, тобто, є міщанами, а не селянами. А ще цікаво було б знати, хто його уповноважував "дякувати" від імені жителів, може пані Прем'єр-міністр?
OrestN Показати IP 24 Грудня 2009 12:44
якщо барини ситі то перед виборами щось і падає з барського столу по крихті
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 22:01
До OrestN: барини далеко ще не ситі, а акти - це лише наживка перед виборами і підвищення рейтингу в очах народу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus