USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Залишилось зібрати 200 тисяч: дворічному волинянину з рідкісною хворобою потрібна операція

23 Березня 2021 08:00
Дворічний Артем Січковський з Турійська важко хворіє і потребує термінової допомоги. Хлопчик народився з дуже рідкісною патологією – синдром П’єра Робена. Дитина не може самостійно дихати під час сну.

Про це повідомила мама хлопчика Тетяна Січковська, пише Буг. Рідні дякують усім небайдужим, хто зголосився та уже допоміг стати на крок ближчими до цілі: зібрати кошти для такої необхідної для життя дитини операції. Щоб її провести, залишилося зібрати ще 200 тисяч гривень.

У хлопчика – вроджена вада дихальних шляхів. Один випадок цієї хвороби трапляється на 8,5 тисяч людей.

Таких діток легко впізнати ззовні. У них ніби стесані підборіддя – занадто коротка нижня щелепа. Але проблема не у зовнішності.

У бадьорому стані Артемчик мало відрізняється від своїх ровесників, а от сон для нього становить смертельну небезпеку. Хлопчик задихається, тож спати мусить зі спеціальним дихальним пристроєм та під пильним наглядом.

«Зараз дитинка дуже мучиться. Більшу половину свого життя синочок провів у лікарнях. Кілька разів був у реанімації, так само кілька разів – прооперований. Він не може самостійно дихати, коли спить. Сказати, що на це боляче дивитися – це нічого не сказати.

Я постійно, коли синочок спить, слухаю, чи він дихає. Як тільки перестає, починаю тормошити. Після сну Артемчик прокидається весь спітнілий. Бо для нього дихати так само важко, як для нас бігти крос...

Моє серце не витримує, що така маленька дитина так страждає, а я, доросла, нічим не можу помогти», – бідкається Тетяна.
Мама хлопчика розповідає, що одразу після народження лікарі не побачили в дитини жодної вади. Рідкісну хворобу виявили уже згодом.

Українські лікарі не можуть вилікувати Артемчика. Для порятунку від рідкісної недуги дитині потрібна операція, а в Україні не оперують маленьких діток з такими вадами.

Мама хлопчика не опускає рук і шукає усі можливі способи, аби врятувати свою дитинку. Спершу прооперувати маленького турійчанина погодилися у Польщі, однак детальніше вивчивши ситуацію, професор, який обіцяв допомогти, відмовився.

Опісля виконати складну і життєво необхідну операцію погодилися лікарі в Нью-Делі (Індія). Однак на заваді стала пандемія коронавірусу. Кордони цієї країни наразі закриті.

Єдина надія батьків – операція в Туреччині. Там лікарі вже погодилися вилікувати Артемчика й готові прийняти його навіть зараз.

Затримка – в нестачі коштів. Операція в клініці Стамбула вартує 25 тисяч доларів.

Для сім’ї – це захмарна сума, зібрати яку – нереально. Адже матеріальне становище родини – складне. Окрім маленького Артема, батьки виховують ще 5 дітей. Окрім того, у тата Артема – цукровий діабет.
Тетяна Січковська розповідає, що сім’я вже вичерпала усі свої матеріальні запаси, часу ж – обмаль, тому кинули клич про допомогу і звернулись до всіх небайдужих.

«Спершу казали нам, що це пневмонія, а вже потім встановили правильний діагноз. Зверталися уже і в «Охмадит», і до лікаря Ростислава Валіхновського. Але в Україні оперують тільки тих дітей, яким уже є 10-12 років. Адже дуже високий відсоток летальних випадків. Тому тут за це не беруться.

Єдина надія – на турецьких лікарів. Вони готові нас прийняти навіть сьогодні. Але необхідно 25 тисяч доларів. В нас немає таких величезних коштів і немає де взяти. Тому звертаюсь до людей: не будьте байдужими, допоможіть врятувати мого синочка від важких мук», – наголосила мама Артемка.

Реквізити для переказу коштів: картка Приватбанку:

5168 7574 0537 3046 Січковська Тетяна Миколаївна (мама Артема).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
R2-D2 Показати IP 1 Березня 2021 09:37
Чим зміг, допоміг.
с Показати IP 23 Березня 2021 11:47
Скинула! Видужуйте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus