USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Дворічний волинянин з рідкісною недугою переніс другу важку операцію в Індії

3 Листопада 2021 08:00
Дворічний Артем Січковський із Турійська переніс другу важку операцію в Індії. Хлопчик народився з дуже рідкісною патологією. Завдяки оперативному втручанню він може нормально дихати під час сну.

Про це йдеться у дописі координаторки Жіночого руху «ЗА Майбутнє» у Волинській області Олі Максимяк.

Відразу після народження його мамі казали чи не щодня, що Артемко не доживе до завтра. Але вона вірила. Вірила і боролася. Малюк у віці трохи більше, як два з половиною роки, фактично ріс у медпалатах, і дві минулі осені бачив лише крізь вікна лікарень.

«Днями мені написала мама Артемка. Кілька тижнів тому Артем переніс ще одну важку операцію в Індії, це вже другу.

Маля народилося із дуже рідкісною патологією – синдром П’єра Робена. Дитина не могла самостійно дихати під час сну. Один випадок цієї хвороби трапляється на 8,5 тисячі людей. Тепер хлопчик може повністю дихати.

З цією сім’єю ми познайомилися не так давно – саме у той період, коли Тетяна з Артемком готувалися до вильоту в Індію на другу операцію.

Жінка звернулася до нас за юридичною допомогою у соцпроект Жіночого руху «За Майбутнє». Питання було не з простих. З етичних міркувань не можемо про нього розповісти. Але на щастя все вдалося влагодити. І Тетяна з Артемчиком таки вилетіли в Індію у той день, на який придбали квитки.

Хоча на цьому всі труднощі, на жаль, не завершуються. Адже у хлопчика в результаті перенесеного у перші дні після народження стафілококу одна ніжка стала на чотири сантиметри коротшою за іншу. Все тому, що частина кістки зовсім зруйнувалася.

Тетяна мріє, що одного дня вони неодмінно вирішать і цю проблему із здоров’ям. На цю операцію, як і на попередні, знову доведеться збирати кошти з усіх усюд. Адже сім’я багатодітна, а мама може розраховувати лише на себе», – йдеться у дописі.

Реквізити для допомоги: Приватбанк 4149 4991 5648 8247 Січковська Тетяна Миколаївна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus