USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Дим від масштабних пожеж у США досяг Європи

17 Вересня 2020 09:11
Дим від природних пожеж на заході США досяг не тільки східного узбережжя Штатів, а й низки країн північної частини Європи.

Про це в середу, 16 вересня, повідомляє Главком з посиланням на Європейську службу моніторингу атмосфери (CAMS).

«Порівнюючи пожежну активність в США з попередніми роками, CAMS виявив, що в цьому році активність була в десятки або сотні разів вищою, ніж в середньому за 2003-2019 роки», – наголошується в повідомленні.

Експерти заявили, що дим потрапив в атмосферу над Північною Америкою, США і Канадою, після чого він досяг північної Європи. Згідно з прогнозами, це повториться до наступних вихідних (19-20 вересня). Тоді дим знову перетне Атлантику.

На думку американських вчених, поширенню диму на схід сприяє погода, пише The Associated Press.

«Часом достатня кількість диму накладається на повітряні потоки у верхніх шарах, що забезпечує загальну тенденцію по всій країні. Зараз це відбувається знову», – повідомив Метт Солум з відділення Національної метеорологічної служби США в Солт-Лейк-Сіті (штат Юта).

Нагадаємо, великі пожежі вирують у США із серпня. Причиною лиха стали аномальна спека і блискавки.

За інформацією ЗМІ, через лісові пожежі в США загинули 33 людини, серед яких одна дитина.

До слова, понад 550 тисяч людей залишилися без електропостачання через ураган Саллі, який напередодні обрушився на південні штати США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus