USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Динамо» перемогло «Олімпіакос» та пройшло далі у Лізі Європи

21 Лютого 2019 23:56
Завдяки єдиному забитому м’ячу новачка Франа Соля київське «Динамо» вдома мінімально перемогло грецький «Олімпіакос» 1:0 та вийшло в 1/8 Ліги Європи.

Матч відбувся 21 лютого на НСК «Олімпійський» у Києві.

Перед матчем

Вже давно не є особливістю те, що для українських клубів, які вибороли право участі у плей-офф єврокубків, першим офіційним матчем після зборів є гра Ліги чемпіонів чи Ліги Європи, коли вони ще не встигли набрати відповідну форму. Таким для київського «Динамо» був перший матч проти грецького «Олімпіакоса».

Греки продемонстрували перед рідними вболівальниками, що вони є серйозним суперником: «Олімпіакос» двічі по оду зустрічі виходив вперед, однак динамівці продемонстрували характер і завдяки голам Буяльського та Вербича забезпечили собі позитивний результат перед матчем-відповіддю у Києві.

В українців чемпіонат поки не почався, тож вони готувалися до зустрічі з грецькою командою лише на тренуваннях, поступово набираючи форму. Натомість у своєму чемпіонаті «Олімпіакос» з рахунком 4:1 розгромив «АЕК», тож безсумнівно гравці «біло-червоних» мали хороший настрій перед грою з «Динамо». Щодо кадрової ситуації, то тут Олександр Хацкевич не міг розраховувати на травмованого Кадара, тож його мав замінити Шабанов, як це було і в першому матчі.

Перед матчем тренер «Динамо» Олександр Хацкевич говорив, що його команда не має права грати від оборони при домашніх трибунах. Він відзначив, що в порівнянні з минулим роком тепер «Динамо» - більш атакувальна команда, в якій є гравці, котрі самостійно можуть вирішити долю зустрічі.

Своєю чергою, португальський тренер «Олімпіакоса» Педро Мартінш наголошував, що його команда останнім часом грає кожні три дні, через це від перед матчевого тренування у Києві відмовилися, аби було більше часу на відновлення, зокрема більшу увагу приділять тактичній підготовці. Коуч греків обіцяв, що його команда покаже футбол достойний суперника і постарається повторити успіх проти «АЕКа».

Перший тайм

Динамівці на правах господарів взяли м’яч під контроль на старті матчу, греки, своєю чергою, оборонялися. Однак першого удару по воротах у матчі завдали греки – Хассан пробивав здалеку, проте невдало. Команди потрохи вкатувалися у гру та почали доходи до штрафних одне одної, греки навіть більше володіли м’ячем, однак до серйозних моментів у них не доходило.

За 30 хвилин ігрового часу жодна з команд не могла відзначитися, адже небезпечних моментів біля жодних воріт не виникало, гра була рівною, що й свідчить статистика контролю м’яча – 50 на 50%.

Попри рівну гру, на 32 хвилині динамівці відкрили рахунок: Миколенко прострілив на Соля, а іспанський новачок «Динамо» з одного дотику відправив м’яч у ворота «Олімпіакоса», забивши свій перший м’яч за киян - 1:0.

Після забитого голу кияни почали більше контролювати м’яч, зокрема автор першої гольової передачі Миколенко тепер прострілював на Вербича, однак м’яч до півзахисника не дійшов. Вже в додатковий до першого тайму час Соль міг оформлювати дубль, однак поцілив у воротаря після подачі кутового.

В підсумку на перерву команди пішли з мінімальною перевагою киян – 1:0.

Другий тайм

Другу половину зустрічі активніше розпочали греки і це не дивно, адже їм потрібно було відігруватися. Зокрема, головою пробивав Масурас, який вийшов на заміну, однак м’яч пролетів повз ворота.

Поступово «Динамо» відсунуло гру від власних воріт і також почало створювати моменти: Шаперенко прострілив на Миколенка, проте він пробив вище воріт, натомість греки відповіли ударом Фортуніса. На 64 хвилині Масурас міг зрівнювати рахунок, однак киян врятував Бойко, відбивши м’яч.

На 74 хвилині «Динамо» відверто пощастило – Хассан з кількох метрів розстрілював Бойка, однак український голкіпер здійснив диво-сейв, врятувавши свою команду.

Останні хвилини були вкрай напруженими, однак «Динамо» вистояло та зуміло залишити свої ворота сухими та пройти в 1/8 Ліги Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ого Показати IP 22 Лютого 2019 07:57
Не знав, що Динамо команда з Луцька)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus