USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

«Динамо» та «АЕК» зіграли у нічию в 1/16 Ліги Європи

16 Лютого 2018 07:00
Забивши по одному голу в кожному з таймів, київське «Динамо» та грецький «АЕК» зіграли у нічию в 1/16 фіналу Ліги Європи.

Матч відбувся 15 лютого на стадіоні «Спірос Луїс» в грецьких Афінах.

Перед матчем

Перший офіційниq матч у 2018 році київському «Динамо» зіграло в 1/16 Ліги Європи проти команди з Греції «АЕК». Вболівальники знають, як важко українським командам «вкатуватися» у сезон, до того ж, коли перший матч відбувається у єврокубках.

Зазначимо, що у міжсезоння динамівці провели активну трансферну кампанію, запросивши у команду вінгера Беньяміна Вербича, досвідченого півзахисника Руслана Ротаня, захисників Артема Шабанова та Карлоса Самбрано, які, як сподівається тренерський штаб киян, мають замінити Домагоя Віду, який покинув команду по завершенні першої частини сезону. Втім, Ротань та Вербич не зможуть допомогти динамівцям у Лізі Європи, адже були заграні за інші команди.

До того ж, нещодавно клуб орендував у «Бешикташа» голкіпера Дениса Бойка, адже на цій позиції у «Динамо» явний дефіцит виконавців – травмувався Георгій Бущан, Максим Коваль пішов в оренду до «Депортіво», тож в команді залишалося лише два голкіпера. Також з оренди повернувся нападник Хльобас, який має додати тренерському штабу варіативності у виборі виконавців в атаці.

Тренеру Олександру Хацкевичу перед поєдинком довелося помізкувати над вибором складу, адже досі у лазареті команди знаходяться Сидорчук, Мбокані та Пиварич.

До слова, на двох зборах в Іспанії кияни зіграли 11 матчів, 4 з яких виграли, 4 програли та 3 гри звели до нічиєї.

Коуч греків Маноло Хіменес зауважив, що відсутність офіційних матчів у «Динамо» є перевагою його команди. Своєю чергою, Олександр Хацкевич запевнив, що незалежно від того, як завершиться матч, доля протистояння вирішуватиметься у Києві.

Варто зазначити, що гостроти протистоянню додала присутність у складі греків екс-захисника донецького «Шахтаря» та іспанської «Барселони» Дмитра Чигринського. Напевно, Дмитро і досі пам’ятає безкомпромісні ігри з динамівцями.


Перший тайм

На правах господарів активніше матч розпочали греки, наслідком чого стала жовтка картка для Євгена Хачеріді, який протягом стартових 5 хвилин встиг двічі сфолити. На 8 хвилині голкіпер динамівців Денис Бойко змушений був вступити гру, відбивши простріл чи то пак удар Ґало.

«АЕК» намагався вибудувати позиційну гру, здебільшого діючи через правий фланг, динамівці, своєю чергою, захищалися та шукали можливості для контратак.

Віталій Буяльський на 14 хвилині завдавав дальнього удару, проте він вийшов неточним та доволі слабким. Вже через 2 хвилини Мораес красиво обіграв захисника грецької команди, в результаті чого динамівці отримали право на кутовий, який, на жаль, для них нічим не закінчився. Гра почала набувати більш атакувального характеру – після скидки у штрафному «Динамо» пробивав Лівая, але Бойко був на місці.

А вже на 19 хвилині 20-річний Віктор Циганков відкрив рахунок у матчі – Дерліс Гонсалес обіграв опонента на фланзі та прострілив у центр штрафної, де чекав Віктор, аби переправити м’яч у ворота – 0:1. Зауважимо, що після забитого голу динамівці заграли активніше, очевидно, перевага у рахунку дозволяла діяти більш розкутіше.

На 37 хвилині «Динамо» отримало право на кутовий, який щоправда нічим не закінчився. До слова, наприкінці першої половини зустрічі кияни взяли м’яч під контроль, греки намагалися пресингувати, що особливо їм вдавалося у доданий час, але особливих дивідендів не принесло.

Другий тайм

Тренери обох команд вирішили не вносити корективи у склад своїх команд, тож на другу половину зустрічі вони вийшли у тих же складах. Динамо розпочало сорокап’ятихвилинку більш обережно, не поспішаючи бігти в атаку, адже рахунок їх влаштовував.

Тренерський штаб вирішив освіжити атакувальну лінію, випустивши на поле Лазароса Хрістодулопулоса замість Клонарідіса. Також на поле вийшов форвард Араухо замість Якумакіса.

На 57 хвилині Лазарос небезпечно пробивав з-під Кенджори, втім м’яч просвистів над поперечкою воріт Бойка. Варто зазначити, що півзахисник, який вийшов на заміну, явно додав креативу грецькій команді.

Родріґо Ґало небезпечно пробивав зі штрафного на 72 хвилині, але Бойко, витягнувшись у струну, парирував цей удар. Через 4 хвилини вже Лазарос завдавав удару зі штрафного – м’яч полетів незвичайною траекторією, тож Бойку довелося постаратися, щоб перевести його на кутовий.

Варто зазначити, що регулярно фолив Гармаш, який вже «сидів» на жовтій картці, тож Олександр Хацкевич на 78 хвилині вирішив замінити його на другого форварда Артема Бєсєдіна.

На 80 хвилині «Динамо» пропустило – після штрафного від Лазароса м’яч потрапив у стінку, але знову відскочив до нього, після чого хавбек виконав подачу на Айдаровіча, який нещодавно вийшов на поле, а той, своєю чергою, переправив м’яч головою у сітку воріт Бойка – 1:1.

Гол виглядав доволі логічно, оскільки в другому таймі динамівці притислися до своїх воріт, а греки, які освіжили гру замінами, більше атакували.

На 87 хвилині греки взагалі могли вийти вперед – Лівая подав на голову Лазаросу, але той не зміг поцілити у рамку воріт.

Греки намагалися вирвати перемогу, проте динамівці вдало від захищалися та зберегли нічию.

Наступний поєдинок відбудеться у Києві, де й вирішиться доля путівки в 1/8 фіналу Ліги Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus