USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Дитячі табори запрацюють з 1 серпня, але не у всіх регіонах

28 Липня 2020 11:36
Відкриття конкретного дитячого табору в Україні залежатиме від того, в якій із чотирьох карантинних зон він перебуватиме. Працюватимуть лише заклади в регіонах, які перебувають в зеленій і жовтій зоні.

Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 28 липня, пише Українська правда. Життя.

«Коли регіон перебуває в зеленій і жовтій зоні – буде дозволена робота дитячих таборів, починаючи з 1 серпня, а регіони, які перебувають в померенчевій і в червоній, там буде заборонено і прийом і робота дитячих таборів», – розповів Степанов.

Нагадаємо, МОЗ ділитиме регіони на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону залежно від рівня заповненості ліжок (щоб не перевищував 50%), кількості тестувань на 100 тисяч громадян, відсотка виявлення хворих і динаміки захворюваності.

Регіон може перейти в іншу зону, коли 5 днів поспіль зростає хоча б один із 4 показників.

«Зелена зона – це загально обов’язкові вимоги, які сьогодні є: не можна заходити у громадські будівлі без маски на обличчі, потрібно дотримуватися соціальної дистанції, потрібно мити руки й обробляти їх антисептиком, і одна людина на 5 квадратних метрів», – розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, жовта – це «буферна зона», яка не дуже відрізняється від «зеленої» за обмеженнями, але стає попереджувальною. У цьому періоді заборонено відвідувати будинки літніх людей, лікарні, соціальні установи.

«І в залежності, який відсоток дає район або місто обласного значення, він буде виділений або в зелену, або в жовту, або в помаранчеву, або в червону зону.

Червона – це найкритичніша, в якій закривається все, як у нас було в березні-квітні на території всієї держави», – додав Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus