USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Джонсон посварився з Макроном на саміті G7, – ЗМІ

14 Червня 2021 09:58
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в суботу, 12 червня, посварився із президентом Франції Еммануелем Макроном під час саміту «Великої сімки» через Brexit.

Про це із посиланням на власні джерела повідомляє The Telegraph, передає ТСН.

За даними видання, очільника британського уряду обурила заява французького лідера про те, що Північна Ірландія не є частиною Великої Британії.

Зазначається, що Джонсон, висловлюючи своє розчарування «Ірландським протоколом», запитав у Макрона, як би він діяв, якби сосиски з Тулузи не можна було перевозити до Парижа.

Французький президент назвав це порівняння некоректним, оскільки Париж і Тулуза розташовані в одній країні. Як пише видання, Макрон «помилково припустив, що Північна Ірландія не входить до складу Великої Британії».

Пізніше Джонсон висловив здивування відповідним коментарем у розмові з помічниками, а також натякнув на цю ситуацію в розмові зі Sky News, вказавши, що деяким лідерам слід «вбити собі в голову», що Велика Британія є «єдиною країною».

Зауважимо, що після Brexit між Північною Ірландією, яка є складовою Великої Британії, та Республікою Ірландія утворився єдиний сухопутний кордон між Сполученим Королівством і Європейським Союзом.

Заради уникнення сплеску ірландського сепаратизму було вирішено, що на Північну Ірландію продовжать поширюватися правила єдиного європейського ринку, зокрема щодо ввезення продукції на територію блоку.

Отже, між Північною Ірландією і рештою Великої Британії виникла адміністративна межа, на якій товари проходять перевірку. Це рішення отримало назву «Ірландський протокол».

В наступному місяці у Північній Ірландії повинні початися митні перевірки ковбас та іншого охолодженого м’яса з Великої Британії, однак Даунінг-стріт може відмовитися від ввезення цих продуктів, побоюючись посилення напруженості в регіоні.

Нагадаємо, лідери G7 вперше за два роки зустрілися разом. Це перший очний захід від початку пандемії. У британському Корноуллі зібралися президент США Джо Байден, прем’єр Британії Борис Джонсон, президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель, канадський прем’єр Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа, прем’єр-міністр Італії Маріо Драґі, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та президент Європейської ради Шарль Мішель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бацька Лукашенко Показати IP 14 Червня 2021 10:08
Я могу их помирить - пусть прилетают.
999 Показати IP 14 Червня 2021 10:10
Великій Британії можна дозволити собі ганебно подібне, ця держава після США другий пуп Землі.
скептик Показати IP 14 Червня 2021 10:27
еуросоюз: "Ми разом, але кожен окремо буде гризти свої ковбаски, пильно стежачи, щоб сусіди на них не зазіхали"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus