USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Екологи пояснили причини густого туману і зіпсованого здоров'я

24 Жовтня 2019 07:40
Погода призвела до того, що понад два десятки рейсів не змогли злетіти в Одеському аеропорту, сталися затримки і в Києві.

Екологи пояснили природу такого щільного туману тим, що антициклон не дає можливості розсіюватися газам, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

У повітрі запах диму, але звідки він – густий туман побачити не дає. Знайти вогнище не допомагає і запуск квадрокоптера. Та щойно біла завіса починає танути, знаходиться і джерело диму – невеличке вогнище. Це Валентин обрізав поблизу будинку гілля і підпалив разом з листям. «Воно зараз загасне», – каже здивований від уваги до свого вогнища чоловік.

Працівники ДСНС йому пояснюють: листя палити неможна. Порушнику загрожує штраф від 170 до 340 гривень. Валентин переконує, що не знав цього і тепер виправиться: «У нас у планах прилад, котрий робить стружку для лісу. Швидше за все, ми його придбаємо, і будемо удобрювати нашу землю».

ДСНС-ники рушають далі та намагаються достукатися до кожного: розкладати багаття небезпечно не лише тому, що воно може поширитися на куди більшу територію, але й шкодить екології. В Олександра уже біля двору купа зібраного гілля – чоловік зізнається, що запалить його, щойно стане не так вогко: «А куди його подіти?» Рятувальники намагаються його переконати не палити, але того навіть штраф не лякає.

Екологи кажуть: чад від кожного такого невеликого вогнища осідає в дихальних шляхах людей. А коли палити починає кожен охочий, це стає небезпечно. «Воно впливає через те, що потрапляє в легені, на шкіру, подразнюються слизові оболонки очей і так далі», – каже В’ячеслав Потапенко. На сполох б’ють і громадські активісти – карта якості повітря у Києві зранку лякає, бо кількість шкідливих речовин суттєво перевищена.

Спеціалісти пояснюють: Україну накрив антициклон, який не дає можливості розсіюватися будь-яким викидам, газам та диму. Тож усе це залишається у нижніх шарах повітря. Тож екологи прохають взагалі нічого не палити. А лікарі радять зменшити кількість і тривалість прогулянок, особливо дітям і вагітним; вікна тримати зачиненими; увімкнути системи кондиціювання та очищення повітря; частіше робити вологе прибирання; більше пити води – близько 2-3 літрів на день для дорослих; під дощем не гуляти, а якщо таки потрапили, за першої можливості прийняти душ. І якщо попри це з’явилися задишка, кашель чи безсоння – якомога швидше звернутися до лікаря.

Нагадаємо, з самого ранку 23 жовтня лучани спостерігали чи не перший цього року осінній туман. Він оповив вулиці міста, парки та сквери настільки, що обмежив видимість. Настільки, що призвів і до автомобільних аварій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Валя Показати IP 24 Жовтня 2019 09:35
травлять людей. А вихлопні гази??? Треба щоб за поїздки по місту платили великі податки власки автівок а то діти гуляють і усі люди і травляться! А якщо будуть великі податки то будуть думати чи треба їхати в перукарню магазин і на пошту чи можна прогулятись і не забруднювати і так шкідливе повітря. Їздити за межами міста це круто!))
Ігор до Валя Показати IP 24 Жовтня 2019 10:43
Технічний стан автомобілів не контролюється. Хоча б відновили техогляд і ввели штрафи за невідповідність еконормам.
Валєра Показати IP 24 Жовтня 2019 10:30
Перш ніж писати "що попало" подумайте яким чином це можливо зробити!!! Платний вїзд в місто, тоді як зтягнути кошти з місцевих?? Екологічні віньєтки як в Європі, на трафік це не впливає. Залишаться збір з палива, тоді за це заплатять усі, сумами в чеку в магазині. Взагалі ви знаєте що таке податок???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus