USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Економіка не витримує війну: Путін почав витрачати трильйони з резервних фондів

28 Жовтня 2022 08:03
Санкції, відмова низки країн від купівлі енергоносіїв, а також достатньо затяжна війна стають дедалі більш важчим тягарем для російської економіки. Однак Путін не збирається виводити свої війська та втрачати всі «здобутки» для того, аби врятувати свою країну від краху.

Згідно з даними джерел 24 каналу в українських спецслужбах, Путін дуже хоче налякати увесь світ та в якийсь спосіб заморозити війну, аби продовжити її після відновлення власної армії та фінансової спроможності. І так до повного знищення та захоплення України.

Однак зводити дебет із кредитом представникам російської влади стає дедалі важче. Бо єдине, що може виробляти Росія – це нафту, газ та смерть. Натомість доходи від торгівлі енергоносіями зменшуються, а витрати лише зростають.

Мобілізація вбиває економіку

Російська економіка почала руйнуватися практично з початку повномасштабних бойових дій в Україні, однак фахівцям вдалося створити диво та максимально відтягнути колапс.

Фактично вийшовши з усіх ринків та бірж, опинившись у стані штучного дефолту, економічна система країни-агресорки цілком могла протриматися чимало років. Особливо з урахуванням того, що росіяни здатні не вимагати від влади ніяких покращень в обмін на імперські здобутки країни.

Втім, оголошення «часткової» мобілізації забило у труну російської економіки останній цвях. Оскільки навіть попри те, що держава найчастіше відмовляється комплектувати «чмобіків» формою, витрати міноборони доводиться роздувати до неймовірних величин.

Вже у 2023 році Росія витрачатиме на війну майже 40% від власного бюджету. А це означатиме лише те, що Путін хоче воювати до останнього росіянина, а звичайним «Ванькам» та їх родинам доведеться по-спражньому жити у злиднях. Бідні досягнуть максимального зубожіння, а багаті не зможуть дозволити собі те, що могли раніше.

Ба більше, навіть зараз, у вкрай дохідний з точки зору продажу енергоносіїв рік, Росія не може вийти навіть у нуль. Попри багатомісячні рекордні ціни на нафту та газ, максимальні закупівлі про запас від європейських країн, витрати країни на війну перевищують доходи.

Так чи інакше, державі доводиться платити зарплати військовослужбовцям, нараховувати компенсації пораненим та родинам загиблих. Звісно, гроші дуже часто до адресатів не доходять, але це зовсім не означає, що їх не виділяють із бюджету. Навіть за скромними підрахунками лише на компенсації Росії довелося витратити понад 490 мільйярдів рублів. В яку суму обійшлася війна загалом – порахувати просто неможливо. Мільйони тонн пального, виготовлення зброї та боєприпасів, лікування поранених, модернізація старої техніки, утримання війська та шалені логістичні операції коштували трильйони, які Путін банально вкрав у кожного росіянина.

Як довго Росія буде здатна вести війну з точки зору економіки, передбачити майже неможливо. Адже Путіна цілком влаштує навіть, якщо сто тисяч росіян у рваному одязі намагатимуться закидати Україну камінням, а самі московити згодні вмирати за царя. Однак із впевненістю можна констатувати, що вже у листопаді абсолютно кожен росіянин відчує погіршення рівня свого життя. І це стосуватиметься навіть тих, хто з 24 лютого зовсім не відчував на собі наслідки війни – москвичів, санкт-петербуржців та інших більш-менш забезпечених росіян.

Читати ще: У РФ визнали шкоду, завдану Путіним російській економіці

Російська казна порожніє. Держава не може сплачувати зарплати всім держслужбовцям, пенсії, утримувати військо та розвивати економіку водночас. Доводиться обирати між чимось одним. І, аби не сильно злити населення, Путін та його поплічники почали потроху проїдати резервні фонди, а також скорочувати різноманітні федеральні програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ікони з пекла Показати IP 28 Жовтня 2022 08:20
Та припиніть пхати портрети того сотони в кожну статтю.
Наполеон Показати IP 28 Жовтня 2022 08:47
пора москалям спалити Москву та відступати в тайгу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus