USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Екс-прем'єра Франції збираються судити

23 Квітня 2019 21:23
У Франції колишній кандидат в президенти Франсуа Фійон і його дружина Пенелопа можуть постати перед судом за звинуваченням у розтраті державних коштів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Офіційне розслідування афери з фіктивним наймом на роботу дружини політика почалося в середині березня 2017 року. Зокрема, у січні французька газета Le Canard Enchaine повідомила, що Фійон, будучи депутатом парламенту, фіктивно влаштував дружину на посаду свого помічника. В результаті Пенелопа Фійон як співробітниця апарату парламенту за кілька років отримала близько 800 тисяч євро, не виконуючи при цьому, як стверджує слідство, ніякої роботи.

Крім того, дружина політика працювала в літературному журналі " La Revue des Deux Mondes, який належав одному з друзів Фійона. Ймовірно, на цій роботі дружина кандидата в президенти або нічого не робила, або виконувала символічну роботу.

Зазначимо, що Фійон був прем'єр-міністром при президентові Ніколя Саркозі (2017-2012).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus