USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Експортні амбіції «Богдана» ростуть

28 Жовтня 2011 18:00
Корпорація «Богдан» у 2012 році планує збільшити обсяг експорту автобусів і тролейбусів орієнтовно до 50% (цього року Частка експорту становіть 10-15%).
Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив віце-президент корпорації Володимир Гунчик.
«Є завдання у 2012 році підняти планку експорту автобусів і тролейбусів до 50%, задля цього ми зараз завершуємо великий обсяг сертифікаційних робіт в ЄС і Росії, зокрема, в ЄС на відповідність вимогам Євро-5, в Димитрові (РФ) - вимогам Євро-4», - розповів Гунчик.

Оцінюючи підсумки роботи корпорації в цьому році, Гунчик зауважив, що початкові плани щодо легкових автомобілів довелося дещо скоригувати у бік зменшення через нестабільну ситуацію на ринку, а по автобусах і тролейбусах - через тривалі тендерні процедури.
«Зараз ситуація стабілізувалася, але впевнено назвати обсяги продажу автобусів і тролейбусів в цьому році поки не можу, оскільки ще не підбиті підсумки тендерів, в яких бере участь «Богдан», у тому числі в Сімферополі та комерційного конкурсу в Луганську.

Довідково:
Корпорація «Богдан», один з найбільших гравців українського ринку автотранспорту. Наразі має два заводи - з виробництва легкових автомобілів в Черкасах потужністю 120 тисяч автомобілів (випускає автомобілі Lada і Hyundai, а також автомобілі під власним брендом) і автобусів та тролейбусів в Луцьку потужністю 6 тисяч одиниць. Тролейбус корпорації сертифікований в країнах ЄС, а в Чехії налагоджене спільне з компанією «Gegelec» виробництво.

У січні-вересні 2011 року ПАТ «Богдан Моторс» скоротило чистий збиток майже в 2,2 рази в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року - до 140 мільйонів гривень, при цьому в третьому кварталі отримало понад 100 мільйонів гривень чистого прибутку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Безробітний Показати IP 28 Жовтня 2011 19:23
п. Гунчик, я до Вас ставлюсь з повагою, але те що я побачив під час спроби влаштування на роботу мене не приємно вразило: черга 15 людей яким немає де присісти і майже усі добровільно-примусово направлені з центрів зайнятості. До речі, быльшість з безробітних відмовляється від такої роботи.
Лучанин до Безробітний Показати IP 30 Жовтня 2011 17:07
Це вже давно не той Гунчик якого всі знали ... Надія вмирає останньою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus