USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Епідеміологи у Нових Санжарах зібрали біоматеріал у евакуйованих з Уханю: симптомів коронавірусу не виявили

22 Лютого 2020 15:01
На базу Нацгвардії у Нових Санжарах, де перебувають на обсервації евакуйовані з охопленого епідемією коронавірусу Уханя громадяни України та ще восьми держав, приїхали епідеміологи.

Про це повідомив один з евакуйованих, журналіст телеканалу «Україна» Олександр Махов, у Facebook, пише Укрінформ.

«На базу Нацгвардії прибули епідеміологи. Збирають матеріал з носової порожнини на коронавірус у пасажирів літака та членів екіпажу рятувальної місії», – написав він.
Махов додав, що аналізи досліджуватимуться у лабораторії в Києві.
Симптомів коронавірусу COVID-19 у евакуйованих з Китаю українців та іноземців, які проходять обсервацію у медичному центрі в Нових Санжарах на Полтавщині, станом на ранок не виявлено.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль під час брифінгу щодо перебування на обсервації у Нових Санжарах Полтавської області евакуйованих з китайського Уханя українських та іноземних громадян.

«Результати ранішнього медичного обстеження є позитивними. В жодної особи, яка перебуває в обсервації, не виявлено ознак захворювання. Вони проходять обстеження двічі на день. Також епідеміологи будуть брати зразки крові на обстеження. Як ви знаєте, в Україні з’явилась тест-система. Зразки будуть направлені до київської лабораторії. Надалі кожні три дні будуть відбуватись обстеження», - зазначив чиновник.l

Нагадаємо, вранці 20 лютого в харківський аеропорт прибув літак із громадянами України та іноземцями, яких евакуювали з китайського міста Уханя. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю евакуйованих розмістили на карантин у медичному центрі Нацгвардії в Нових Санжарах на Полтавщині.

З Уханя було евакуйовано 45 українців та 27 іноземців, які після двотижневого карантину повернуться до своїх країн. Загалом на обсервації перебуває 94 людини – включно з екіпажем та супроводжуючими особами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 22 Лютого 2020 19:57
Те що результат тестів з'являються тільки на п'ятий день - нічого? МОЗ закупив тільки 30 тестів з інформації міністерства, а евакуйованих скільки? (ділили "на трьох"?) ППЦ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus