USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Скалецька пообіцяла провести 14 днів у одному приміщенні з евакуйованими з Китаю

21 Лютого 2020 08:30
Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька заявила, що проведе 14 днів з людьми, яких евакуювали з Китаю.

Про це вона написала в Facebook, передає НВ.

«Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, в тих самих умовах», — сказала вона.

За словами міністра, вона сподівається, що її присутність заспокоїть як тих, хто знаходиться в Нових Санжарах, так і інші країни.

Скалецька заявила, що вони «ретельно готувалися до евакуації та підготували безпечні умови перебування в обсервації, врахувавши всі стандарти ВООЗ та практику інших країн, які здійснили евакуацію своїх громадян з Китаю».

«Ще раз хочу наголосити: ці люди — наші співвітчизники, вони нам не чужі. Ми живемо в одній країні та мусимо дбати про їхнє здоров’я і безпеку», — сказала вона.

Міністр заявила, що її вразили протести в Полтавській області.

«Та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодились провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх», — сказала вона.

20 лютого в Україну прибув літак з евакуйованими з Уханя українцями та громадянами інших країн (45 громадян України, охочих евакуюватися, і 27 іноземних громадян). Літак після дозаправки в Борисполі приземлився в Харкові.

Потім евакуйованих направлять в закритий медичний центр Національної гвардії в Нових Санжарах (Полтавська область).

Рішення про місце обсервації українців викликало протести місцевих жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Дохтур Показати IP 21 Лютого 2020 09:00
А потім 2 тижні в тубдиспансері... А потім 2 тижні в психдиспансері? Навіщо? Рейтинг піднімати? Пізно.
Арафат до Дохтур Показати IP 21 Лютого 2020 09:22
Ні. Просто феєрична д*ра. Залишити відповідальний пост заради того, щоб щось довести - непрофесійно. Всеодно якби генерал діючої армії під час битви раптом пірнає з екіпажем підводного човна а ви тут - як собі хочете.
пасажирка Показати IP 21 Лютого 2020 09:07
Не вірю що це прості люди протестують!!
луцький Показати IP 21 Лютого 2020 09:41
Підтвердження, що розуму НУЛЬ!!! А вона ще державою керувати поставлена???!!! Капець!!!
чому? Показати IP 21 Лютого 2020 09:43
думаю це ті хто живе неподалік. Ніхто нехоче щоб вогнище розповсюдження ймовірного було у них. всі переживають за свої сім.ї
Людина Показати IP 21 Лютого 2020 10:07
Не забувайте, що це наші співвітчизники, українці та просто люди, які невинні в тому, що опинились не в той час і не в тому місці. Опинились би ви на їхньому місці, говорили б так само?
ан до Людина Показати IP 21 Лютого 2020 10:21
ви особисто готові жити неподалік з цією людиною яка може бути хворою . ? навіть на ви а діти щоб ваші жили неподалік? і знаючи що ліків НЕМА !!! і тестів НЕМА !! Людей звичайно шкода. але тут теж люди живуть . а медицини нема..
Людина до ан Показати IP 21 Лютого 2020 11:06
То що накажете робити? Вірус передається при тісному контакті, а не в радіусі 200 метрів. Ок, no coments. Про яку єдність може йти мова.........
ан до Людина Показати IP 21 Лютого 2020 11:25
ближче 2 метрів передається звичайний грип а цей взагалі не вивчений. лякає й те що ліків то нема.. вразі чого що співати буде влада? така добра всіх забрала навіть з Еквадору Ізраїлю . і тд. надія тільки що вони не заражені.
123 до Людина Показати IP 21 Лютого 2020 13:10
Ви впевненні? Це науково підтверджено і ви готові всією родиною жити в радіусі 200 метрів? Чому наші співвітчизники, які приїхали з вогнища епідеміїї в країну, де вбивали і вбивають медецину роками, не можуть хоча б перебути потрібний проміжок часу ізольовано, щоб після підтвердження відсутності вірусу, щасливо прожити ще років 100 у своїх родинах? Де засоби захисту людей, обслуговуючого персоналу, охорони? Чи міністр охорони здоров*я грудьми захистить? Бог любить Україну і у нас лише надія на нього!!! Дай Боже, щоб всі люди України і світу були здорові!!! Не дай Боже, щоб цей вірус десь проявився - наша держава нам не допоможе - це факт!!!
Отакої Показати IP 21 Лютого 2020 10:08
Звідки взяли 14 діб,повірили китайцям.Так симптоми зараження проявляються і після 14 і після 20.А ще є повторні випадки,тобто імунітету немає,або дуже слабкий.Тому і ввели китайці смертну кару,бо в них катастрофа,а такі "міністри"замість управління займаються піаром.І скоріш її заставили це зробити,тобто сховатись.
Виборець Показати IP 21 Лютого 2020 11:57
Що буде цілодобова трансляція про її проживання разом з іншими? Але крім того, ій ще після закінчення карантину потрібно пробути 14 днів в карантині . Чистий піар. А через де-який час буде в списку нагороджених за самовіддане служіння країні.
123 Показати IP 21 Лютого 2020 16:44
На даний час всі розглядають щасливий розвиток подій! Поки всі "зі слів" здорові! А не дай Боже (надія тільки на нього) проявиться вірус. Як ПРАКТИЧНО Зоряна Скалецька, яка займає пост міністра, перебуваючи з (не дай Боже) інфікованими, має проводити наради з іншими міністрами чи президентом через 14 днів. Уявляю, з якою радістю, обіймами, будуть приймати її на всіх вищих рівнях...... Людина займає високу і відповідальну посаду у нашій державі! Як так безвідповідально ставитись до цієї ситуації! Чому наші високопосадовці не об*єднуються і однією командою не підтримують один одного і народ своєї країни? Можливо у неї такий безальтернативний наказ? Дай Боже миру нашій країні, здоров*я всім жителям нашої планети і здорового глузду нашим високопосадовцям!!!!
еге до 123 Показати IP 21 Лютого 2020 17:43
бред!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus