USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Естафета муралів: художник з Луцька створив «квітку демократії» в Берліні

7 Листопада 2022 10:59
Столиця Німеччини підхопила «естафету муралів» у рамках проєкту The Wall: Murals in Europe and the Middle East, який реалізує Український інститут та агенція Port за підтримки МЗС України.

Презентація відбулась 6 листопада, передає кореспондент Укрінформу.

Художники лучанин Андрій Кальков і Денніс Шустер зобразили «квітку демократії», схожу на соняшник, на якому «зростають» загальнолюдські цінності – свобода слова, незалежний вільний суд, право на отримання освіти та багато інших.

Нагадаємо, Андрій Кальков – один з творців найбільшого у Європі муралу на АЗС. Його роботи є в Києві, Запоріжжі, і, звичайно, мурали у його виконанні є й у Луцьку.
«Ми говоримо цим муралом про цінності, які ми всі поділяємо», – зазначила на церемонії генеральний директор і засновник агенції Port, куратор The Wall Катя Тейлор. За її словами, стіна є символом опору, стабільності та броні, а стіна «між Україною та світом» захищає наразі Європу від війни.
Посол України у ФРН Олексій Макеєв, своєю чергою, зауважив, що для німців, насамперед берлінців, слово «Стіна» має особливе значення: мур кілька десятиліть розділяв місто та країну.

«Ми намагаємося побудувати стіни, які захистять добро від зла. Ми можемо побудувати їх лише разом. Після того, як ми переможемо в цій війні, стіни будуть знесені», – сказав дипломат.
Луцький митець Андрій Кальков, відомий у всьому світі, став одним із запрошених художників проєкту The Wall – Murals Across Europe and the Middle East. Стіна – вуличний артпроєкт, який проходитиме у п’яти містах: Відні, Берліні, Женеві, Марселі та Анкарі протягом листопада -грудня 2022 року. 10 художників з України та інших країн спільно створюють п’ять муралів у рамках цього проєкту в Європі та на Близькому Сході.

Мета проєкту – показати, що Україна є частиною європейської спільноти, і в нас багато спільного, однакові цінності, цілі та права. До створення картин запрошено десятьох відомих українських та європейських стріт-артистів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus