USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Етнофестиваль «Великдень у Луцьку» вітає зі світлим святом Воскресіння Христового. Фото

3 Травня 2021 22:06
Яскраве дійство, що пройшло у Палаці культури міста, стало гарним подарунком шанувальникам народного мистецтва.

Несприятливі погодні умови завадили виступам колективів на Театральному майдані міста. Однак організатори завбачливо попередили гостей про можливе перенесення концерту у зал Палацу культури.

Приємно, що усі місця (відповідно до санітарних вимог) зайняли, а серед глядачів були люди різного віку. На етнофестиваль завітали і почесні гості: заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, заступниця міського голови Ірина Чебелюк, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Анатолій Костик, представники Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку.
Свято розпочалося з привітань. Представники духовенства різних конфесій у промовах вітали з Воскресінням Христовим, зичили здоров’я, миру, злагоди, добробуту та Божого благословення.
«Хочу, щоб у цей день ми відчули ту благодать, ту радість, те щастя, яке випромінює це свято. І нехай всі ці почуття супроводжують нас щоденно», – звернувся до залу Григорій Пустовіт.
«З Великоднем вас! Прийміть вітання і побажання від Луцького міського голови Ігоря Поліщука. Бажаю кожному з вас радості, миру і добра. Нехай у ваших серцях завжди живе віра. Нехай у вашій душі буде мир та спокій. Нехай над нашим містом, над нашою громадою завжди буде мирне небо», – щиро побажала Ірина Чебелюк.
За тим розпочалося яскраве дійство – виступи творчих колективів Палацу культури міста, Центру культури Княгининок, професійних та аматорських гуртів, оркестрів та ансамблів, Державного академічного Волинського народного хору.
Відзначимо, що програма етнофестивалю традиційно дуже насичена, адже презентує не лише піснеспіви, присвячені Великодню, але й веснянки та гаївки, народні забави, кращі зразки хореографічних і музичних композицій.
Олександр ДУРМАНЕНКО

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 4 Травня 2021 00:39
Молодці, дуже гарний фестиваль! Щороку чекаю його з нетерпінням!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus