USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

ФБР підтвердило причетність російських хакерів до масштабної кібератаки трубопроводу

11 Травня 2021 08:58
Федеральне бюро розслідувань підтвердило, що хакери DarkSide несуть відповідальність за кібератаку на мережу Colonial Pipeline.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Hill.

«ФБР підтверджує, що хакерська група DarkSide несе відповідальність за напад на мережу Colonial Pipeline. Ми продовжуємо працювати з компанією і нашими державними партнерами над розслідуванням», - йдеться в заяві відомства.

Colonial Pipeline, яка транспортує очищений бензин і авіаційний гас із Техасу до Нью-Йорка, 7 травня зупинила роботу трубопроводу, щоб уникнути пошкодження.

Наступного дня Федеральне управління безпеки автотранспортних засобів США оголосило про надзвичайну ситуацію в 17 штатах та Вашингтоні у зв’язку з зупиненням трубопроводу, який поставляє на Східне узбережжя близько 45 відсотків пального.

Водночас хакери заявили, що їх цікавлять лише гроші, і вони не хочуть, аби їх пов’язували з політикою. Вони нібито не очікували зупинення роботи трубопроводу.

10 травня Colonial Pipeline заявила, що має намір поновити надання послуг до кінця тижня.

Як повідомляли раніше, хакерське угруповання DarkSide, пов’язане з Росією, може бути причетним до масштабної кібератаки на найбільшу в США трубопровідну компанію Colonial Pipeline.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Москаль Показати IP 11 Травня 2021 09:47
Боширов и Петров?
Порада Показати IP 11 Травня 2021 10:10
Хай проти хакерів Касперського поставлять.
Анонім Показати IP 11 Травня 2021 10:11
Це не та фірма, що вбивство Шеремета розслідувала?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus