USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Фігурантів «справи Гладковського» хочуть звільнити від відповідальності

22 Жовтня 2019 08:58
У Шевченківський районний суд Києва були направлені клопотання про звільнення від відповідальності фігурантів «справи Гладковського».

Клопотання стосуються Андрія Рогози і Віталія Жукова, пише Обозреватель.

«За результатами розслідування 26.07.2019 до Шевченківського районного суду Києва направлено клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності Ж. і Р. ... на підставі ч. 4 ст. 212 КК України, а саме в зв’язку зі сплатою податків», – розповіли в ГПУ.

Слідство Головної військової прокуратури встановило, що Рогоза та Жуков фактично керували фірмою «Оптимумспецдеталь» та сприяли ухиленню компанією від сплати податків на суму 26,6 мільйона гривень. Однак обвинувачені у повному обсязі відшкодували збитки.

Стаття, яка дозволила Жукову і Рогозі уникнути покарання, передбачає, що порушники мали сплатити податки та відшкодувати збитки до того, як їм оголосять підозру.

Нагадаємо, журналісти програми «Наші гроші» минулої зими оприлюднили розслідування, в якому вказали, що топчиновники оборонної сфери України організували незаконні поставки контрабандних деталей для військової техніки з території РФ. Серед інших учасників схеми були вказані Олег і Ігор Гладковські.

8 жовтня детективи НАБУ повідомили про підозру Гладковському – в скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Вищий антикорупційний суд 19 жовтня обрав запобіжний захід для Гладковського. Його відправили в СІЗО на два місяці з можливістю внесення застави в 10 мільйонів гривень.

21 жовтня Гладковський вийшов на свободу. За нього внесли заставу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 22 Жовтня 2019 10:24
Там фігурував ще й молодший Свинарчук. Теж заплатив податки від того, що вкрав?? :)))
Богдан Сташинський Показати IP 22 Жовтня 2019 10:58
Як тільки загони Парашенка гримнуть - відразу треба за грати пару " Свинарчуків " і вже ніхто нікого не блокує і відразу в країні тиша ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus