USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Філарет хоче відновити УПЦ КП й очолити її замість Епіфанія

10 Травня 2019 14:37
Почесний патріарх УПЦ КП Філарет хоче відновити Українську православну церкву Київського патріархату, яка в кінці минулого року увійшла до новоствореної Православної церкви України.

Київський патріархат все ще існує – принаймні, так вважає колишній його голова Філарет, пишуть Тексти.

Напередодні в ЗМІ з’явилися копії запрошень на зустріч за підписом Філарета, зроблені на бланках Київського патріархату, розпущеного ще в грудні перед об’єднавчим собором. Такі запрошення отримали майже всі єпископи ПЦУ, а деякі виклали документи в соцмережі. Філарет запрошує церковних чиновників на так звану братську бесіду. За інформацією ТСН, він збирає архієреїв, щоб обговорити перспективи відновлення Київського патріархату, який би Філарет вважав за краще сам очолити.

Філарет розіслав архієпископам запрошення на «урочисте молитовне спілкування» в пам’ять про священномученика Макарія на бланках Української православної церкви Київського патріархату. При цьому Епіфаній запрошення не отримав.
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній повідомив, що його на цю зустріч не запрошували. При цьому владика визнав, що конфлікт з Філаретом, який після розпуску Київського патріархату є «почесним патріархом», існує – з моменту утворення Помісної церкви вони жодного разу не правили службу разом.

Відсутність запрошення на важливу для церкви подію може свідчити про те, що патріарх Філарет незадоволений новоствореною ПЦУ, і може створювати перешкоди для її нормальної діяльності, «аж до спроби скликати Помісний собор, щоб переглянути Статут ПЦУ.»

У разі кардинальних змін у статуті церкви Вселенський патріархат у Константинополі може відкликати Томос про помісну православну церкву України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
+++ Показати IP 10 Травня 2019 15:19
фсб старається дезу пускає повним ходом!
Лучанин до +++ Показати IP 10 Травня 2019 16:17
І до чого тут ФСБ? Зайдіть на сайт міністерства юстиції, https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch, критерії пошуку - юридична особа, повна назва. В рядку пошуку, там де вказано "Запит" введіть "київський патріархат".
+++ до Лучанин Показати IP 10 Травня 2019 16:54
І що там написано, що Філарет хоче відновити Київський патріархат ? Правильно, ні ! То що ви "дорогой таваріщ" несете тоді ? Це все фсб шний вис_р, але то минеться, як би ці біси не завивали !
До лучанин до Лучанин Показати IP 13 Травня 2019 17:53
Все вірно ви пишете. У Луцьку і Собор в КП в реєстрі. Чого ж тоді людей обманюють, хіба ж так можна? Уявляє, чого ще не знають українці, зазвичай це лише верхівка айсберга!
+++ до +++ Показати IP 10 Травня 2019 17:34
Ого, як славно в церковних темах працюють ольгінці... мінусують, аж гай шумить, от як правди бояться !
Розумним людям Показати IP 10 Травня 2019 15:21
москва не заспокоїться ще довго, провокацій буде тисячі, і імя ім легіон.
мама до Розумним людям Показати IP 10 Травня 2019 15:29
При чем здесь Москва? Здесь не могут поделить власть, а виноват кто то другой.....Когда уже украинцы научатся брать на себя ответственность, а не во всех бедах винить кого-то....
Розумним людям до мама Показати IP 10 Травня 2019 15:38
А при том здесь мОсква, что этот бред придуман в моцкве, и идет с мацквы. Это чистой воды фсб шная дезинформация.
Нема на то ради Показати IP 10 Травня 2019 16:16
Їдуть греки і везуть цитрини !
Реаліст Показати IP 10 Травня 2019 16:52
Боже, в скількох особин в голові одна Москва, і ні краплі розуму.... Сумно.....
Йо й до Реаліст Показати IP 10 Травня 2019 17:00
А чому ви дивуєтесь, - війну в Україні москва організувала, проти Томосу москва виступає, от цЮ от дезінформацію москва придумує і розповсюджує. Найбільше зовнішнє зло для України, - то раша і москва. За дідів прадідів від москви одна кров і знищення всього українського. ВЧІТЬ ІСТОРІЮ І БІЛЬШЕ КНИЖОК ЧИТАЙТЕ, МОЖЕ ЩОСЬ І ЗРОЗУМІЄТЕ!
Нема слів до Йо й Показати IP 11 Травня 2019 15:02
Я бачу ,що дивився ти в книгу ,а почерпнув з них фігу..читака ти ще той ,з вивертом й половою замість хоча б сіренької речовини в баняку на плечах
Б.С Показати IP 10 Травня 2019 22:53
В дзеркало подивіться, а не на Москву пальцями тицяєте... Вічно полишук крайнього знайде. Почніть з себе, будьте добрішими, відповідайте ласкою на грубість, будьте людьми врешті. І, побачите, Москва більше не буде заважати вам жити.
С. П, до Б.С Показати IP 11 Травня 2019 09:44
На фронті цей принцип спрацює, дорогенька ? От то ж бо і воно! Війна на сході діло рук москви, і тільки москви, так чому ж на кров і війну що йде з москви відповідати ласкою ? Може ви просто хвора ? Або дуже хитра ? Але ця ваша хитрість дуже примітивна, все читається!
С.П. ти таке еспешне до С. П, Показати IP 11 Травня 2019 19:25
Ти забув передати привіт своїм друзям піндосам , які понад усе втішені ,що використовують такого розумникаС.П у гавканні на сусіда...якби ж тобі трохи ґлузду ...нема й не купиш,
Б.С до С. П, Показати IP 11 Травня 2019 22:06
Для початку між собою гризтися перестати треба. Не треба принижувати людину, якщо її думка не співпадає з твоєю. І, взагалі, Україна встане з колін тільки після того, як стан на коліна перед Богом... А ненависть сіє тільки ненависть. Робіть висновки, здоровий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus