USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Прихильники Філарета зірвали судове засідання за позовом УПЦ КП до Мінкульту

27 Серпня 2019 21:10
Окружний адміністративний суд Києва розпочав засідання за позовом Української православної церкви Київського патріархату до Міністерства культури про скасування наказу про їх ліквідацію.

Суд був змушений перенести слухання на 11 вересня через порушення правопорядку, інформує Gazeta.ua з поиланням на сайт ОАСК.

Один із слухачів систематично порушував порядок, інші присутні підтримали його. Прихильники УПЦ КП почали кричати «Ганьба» і вимагати відновити свій патріархат.

«З огляду на, що при розгляді даної справи в залі перебувало понад 50 вільних слухачів, які висловлювали підтримку цій особі, слухати справу було неможливо і суддею було оголошено перерву до 11 вересня», – повідомили в ОАСК.

Після перенесення засідання вільні слухачі викликали слідчо-оперативну групу для фіксацій заяви про злочин і заблокували зал судових засідань. У зв’язку з цим секретаріат суду був змушений перенести ряд судових засідань по інших справах.

«Через події, які мали місце 27 серпня під час розгляду справи за позовом УПЦ КП суддя зобов’язаний звернутися до Вищої ради правосуддя з повідомлення про втручання в діяльність по здійсненню правосуддя», – заявили в ОАСК.

Як повідомлялося раніше, почесний патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет (Денисенко) заявляє, що Українська православна церква Київського патріархату подала до суду на Міністерство культури у зв’язку з рішеннями про зняття з реєстрації УПЦ КП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus