USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Фірма з оточення Пашинського має сплатити Міноборони 2,4 млн грн штрафів

8 Серпня 2019 16:15
На початку липня Господарський суд Києва частково задовольнив позов Міноборони до ТОВ «Українська бронетехніка» про стягнення штрафних санкцій у розмірі 2,4 мільйона гривень.

Як передає Економічна правда, про це повідомляє проект «Марлін» з посиланням на відповідь Міноборони.

Зазначається, що ще в січні 2019 року Міністерство звернулось до Господарського суду з метою стягнути з приватної фірми значно більшу суму в 6,6 мільйонів гривень через невиконання умов контракту в рамках державного оборонного замовлення на постачання бронемашин.
Фрагменти із відповіді Міністерства оборони

Деталі контракту та суть порушень ТОВ «Українська бронетехніка» не розкриваються через секретність даних.

«Це вже другий позов Міністерства оборони проти даної фірми. В грудні 2018 року був виграний інший позов про стягнення пені у сумі 302,2 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

ТОВ «Українська бронетехніка» до 2015 року називалася ТОВ «Укрглавпак» і спеціалізувалася на виробництві тари з пластмаси.

Директор фірми Олександр Кузьма є родичом відомого в фармбізнесі Миколи Кузьми, який в 2014 році був помічником на громадських засадах Сергія Пашинського, голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.

На початку 2000-их Микола Кузьма був помічником народної депутатки Раїси Богатирьової, на той час членкині Партії регіонів, яка пізніше стала Міністром охорони здоров’я.

У 2015 році у коментарі ЗМІ Микола Кузьма назвав себе ідеологом створення бронемашини «Варта».

У 2019 році ТОВ «Українська бронетехніка» отримала 200 мільйонів гривень на виконання таємної угоди з Міноборони в рамках державного оборонного замовлення на постачання бронемашин «Варта». Після оприлюднення даного факту в ЗМІ приватна фірма заперечила свою маловідомість і зв’язок із Сергієм Пашинським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Любовь Чернецкая Показати IP 8 Серпня 2019 23:11
О ,Боже,як болить душа!!! Я втратив знову побратима, А плачуть тільки воїни і я, Також його рідня,родина. А ви,хто у кафе та барі.., У ресторанах також хто сидить, За нас просили в Божім храмі: "Хай Бог усіх їх захистить?" Та ні,бо людяності в вас нема, Хамити легше ніж просити! Сказати,що .."То не моя війна.." В той час нічого не зробити.. Спожили і плюсів,ефірів, Хоч на війну ні разу ,а ні крок. "Смієтеся "з бійців і волонтерів, Но прийде і для вас в житті урок... Невже і справді вам байдуже, Що гинуть молоді бійці? За тебе також ,дивний друже, Дівчата й хлопці на війні! У них сталевий дух і сильна воля, І мужність ,і терпіння українське є., А честь і вірність -також зброя, Якої так боIться клятий ворог

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus