USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» та Луцькрада виділили 47 мільйонів на зимову форму для ЗСУ

24 Жовтня 2022 11:25
Луцька міська рада та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» на умовах співфінансування виділили 47 мільйонів гривень на придбання п’яти тисяч комплектів зимової форми та пар взуття для воїнів Збройних сил України.

Про це йшлося під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На розгляд членів виконкому винесли проєкт рішення про перерозподіл видатків бюджету Луцької міської територіальної громади.

Луцький міський голова Ігор Поліщук поінформував, що одним з основних питань цього виконкому є виділення коштів на зимову форму та взуття для військових. Зокрема міська рада виділяє 17 мільйонів гривень на зимову форму та 6,5 мільйона гривень на взуття, таку ж суму виділяє Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

«Спільно з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» ми реалізовуємо спільний проєкт з придбання п’яти тисяч комплектів зимової форми та п’яти тисяч пар взуття для воїнів, які служать у військових частинах та виконують завдання оборони України від агресора. Ми виділяємо 17 мільйонів гривень на форму і 6,5 мільйона гривень на взуття. Таку ж суму виділяє Фонд Ігоря Палиці. Наші солдати у зимовий період мають себе почувати хоча б мінімально комфортно – мати теплу форму та взуття», – зазначив Ігор Поліщук.
Він також розповів, що Фонд закуплятиме форму в місцевого виробника «Едельвіка», взуття також буде закуплятися в місцевих виробників. Міська рада також планує закупляти ці речі у місцевих виробників, аби підтримати їх. До того ж податки підуть у місцевий бюджет.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що для воїнів закуплять комплекти форми, які складаються зі штанів, кофти, утепленої кофти та взуття.

«Форма відповідає усім стандартам Збройних сил України. Ми сподіваємося, що цей вклад буде важливий у нашу перемогу. Також ми, як люди у тилу, повинні дбати про наших захисників, які обороняють нашу країну, жертвуючи своїм здоров’ям, а інколи і життям», – наголосила Катерина Шкльода.
Голова правління компанії «Едельвіка» Юрій Переходько відзначив, що кофта наповнена матеріалом синтепух та флісом. На неї одягається куртка, яка має водовідштовхуюче просочення, всередині неї негорюча підкладка. З його слів, тканина верху є набагато кращою, ніж ДСТУ Міноборони, вона набагато стійкіша до зносу. Штани також мають водовідштовхуюче просочення. Ціна одного комплекту форми – 6 тисяч 550 гривень.
Щодо розподілу форми, то Фонд «Тільки разом» та Луцька міська рада працюють по цьому питанню з Генштабом, з яким визначатимуть, скільки комплектів і на яку частину передати – переважно це будуть військові частини, в яких служить найбільше лучан та волинян.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 24 Жовтня 2022 22:29
а навіщо в зимовій формі зелений піксель?
Анонім до Андрій Показати IP 25 Жовтня 2022 09:56
Це питання до МО вони затверджують кольори форми.
Цікаво до Анонім Показати IP 25 Жовтня 2022 11:59
Показували канадську форму, що мають передати, то вона більш сіра.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus