USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Француз звинуватив священника УПЦ МП у зґвалтуванні. Подробиці скандалу

3 Січня 2022 18:11
Аспірант із Франції Ніколя Імбер звинуватив священника Української православної церкви Московського патріархату у зґвалтуванні.

Про це заявив у себе на сторінці у Фейсбуці. Цю тему активно підхопили українські ЗМІ. Але сам священник назвав це абсолютним фейком та провокацією з метою дискредитації УПЦ, пише Политика Страны.

За словами Ніколя Імбера, його нібито зґвалтував священнослужитель Горенського монастиря, архімандрит Ахіла Шахтарін.

Як заявляє Імбер, вечір 27 грудня він провів із Ахілою Шахтаріним у селищі Горенка Київської області. Там вони відвідали монастир, після чого поїхали додому до священнослужителя. Вдома у священника Імберу нібито стало погано, і священнослужитель запропонував випити йому алкоголь. За словами іноземця, після випитого алкоголю у нього піднялася температура та почалася лихоманка. Він запідозрив, що має Covid-19. Вже вночі Ніколя попросив у священника допомоги, сказавши, що йому дуже холодно. Оскільки кімната Ахіла Шахтаріна була на другому поверсі, священник нібито запропонував іноземцю лягти поруч із ним, щоб зігрітися, після чого, як стверджує Імбер, і зґвалтував.

Француз також опублікував листування зі священником, яке спростовує звинувачення аспіранта. З нього виходить, що Ніколя сам раптово прийшов у ліжко до священника, чим його здивував і налякав. Ні про яке зґвалтування в листуванні і не було. І справді, справа схожа на сплановану провокацію з боку француза.
Журналісти зв'язалися із самим архімандритом Ахілою Шахтаріним, який прокоментував ситуацію.

«Я бачу, що це спланована провокація, яка щодня обростає новими подробицями. Ми бачимо атаку у засобах масової інформації, що священник УПЦ зґвалтував і таке інше.

Стверджую, що заява Імбера про зґвалтування - це наклеп. Я познайомився з ним близько року тому назад у Фейсбуці. Спочатку він мав приїхати ще шість місяців тому. Імбер виявив бажання, як він мені сказав, вивчати церковні порядки та звичаї Стародавньої Русі. Але нібито через хворобу дівчини він скасував поїздку. На цьому наше спілкування припинилося.

Через пів року, 27 грудня, він несподівано мені написав повідомлення наступного характеру: «Я прилетів до Києва, можемо зустрітися». Я ще дуже здивувався, так як попередньо він нічого мені не повідомляв.

Ми з ним домовились про зустріч. Приїхали до мене додому, де моя мама нас нагодувала обідом. Після цього ми пішли до монастиря, де провели йому екскурсію.

На що я відразу звернув увагу, що Імбер взагалі не ставив запитань про церковні звичаї, він явно приїхав не за цим. Він лише сказав, що зараз пише роботу з приводу розколу у сучасному українському православ'ї.

У церковному монастирі ми робимо настоянки. В рамках екскурсії ми запропонували продегустувати ці настоянки. Їх було близько п'яти видів. Кожен ми випили по 30 грамів.

Після цього він виявив бажання залишитись у мене, пославшись на брак часу та бажанням поспілкуватися. Нібито він в Україні лише на кілька днів.

Я живу з мамою, вона не дуже зраділа нашому гостю, мовляв, незаплановано все вийшло. Після того як ми приїхали до мене додому, Імбер сказав, що втомився і хоче спати. Я постелив йому у вітальні, а сам пішов до своєї кімнати на другому поверсі. Через якийсь час Імбер піднявся до мене з ковдрою в руках і спробував лягти біля мене (Це збігається з листуванням, яке опублікував сам француз, - Ред). Мені його поведінка здалася дивною і відрізнялася від тієї, що була раніше. Я подумав, що він щось прийняв. Він сказав, що йому погано, його трясе, йому холодно.

Але всього через кілька хвилин поведінка Імбера різко змінилася, він почувався добре, захотів поїхати до себе на орендовану квартиру. Нібито йому там буде тепліше. Після того як він поїхав, я ще кілька разів намагався йому зателефонувати, але Імбер не відповідав. Після цього я побачив, що він звинуватив мене у зґвалтуванні та опублікував наше листування.

Упевнений, що це все заздалегідь запланована провокація з дискредитації Української православної церкви», - розповів архімандрит Ахіла Шахтарін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Вовкопес Данилоф Показати IP 3 Січня 2022 18:41
Жабоїдожаботраха посвящали у монахи - був Микола - став Натаха.
пес дюк до Вовкопес Данилоф Показати IP 3 Січня 2022 20:00
сильно
Вечір в хату до Вовкопес Данилоф Показати IP 3 Січня 2022 21:53
Півень - то велика птаха!
Андрій до Вовкопес Данилоф Показати IP 4 Січня 2022 09:48
То он як у них посвящають в сан ... посвячувача теж посвящали, чи не так ...? :)
дідо Показати IP 3 Січня 2022 18:56
рпц мп що зних візьмеш...
Вийми ділдо до дідо Показати IP 3 Січня 2022 19:42
Деякі аналізи, якщо добре ротиком попрацюєш.
Ого до Вийми ділдо Показати IP 4 Січня 2022 09:54
Одразу видно, що ти православний християнин Молодець, віруй
Андрій до дідо Показати IP 4 Січня 2022 09:52
Невзоров каже - у них вся церква на цьому тримається ... то він правду каже ... ?
Дідуган Наркоман до Андрій Показати IP 4 Січня 2022 12:36
Він в духовній семінарії вчився, щось да знає
мудак Показати IP 3 Січня 2022 18:58
дешевая провокация, кому нужен этот француз? Приехал и сразу его бедняжку в постель затянули) ведь кроме него таких красавцев здесь не сыщешь?)
Андерсон до мудак Показати IP 4 Січня 2022 12:37
Типу ти не хтів би француженці присунути?!
Правдиво Показати IP 3 Січня 2022 19:32
Та з переписки видно, що все це підстава і чистої води наклеп на монаха
Так-так до Правдиво Показати IP 4 Січня 2022 09:56
А хфранцуз, яке падло? Взяв написав, що в монаха двохповерхова хата
Чому Показати IP 3 Січня 2022 20:33
Якщо жабоїд впевнений, що *щось* там було, то нехай йде в поліцію, заяву пише, зразки нехай відберуть, на поліграфія перевірять. А то все через фейсбуки і інстаграми щось доводить. *Переворот* не відбувся, *напад на всіх фронтах* затримується, то треба ж людям якусь кістку кинути, щоб мали що гризти.
Анонім Показати IP 3 Січня 2022 22:24
скільки зацікавлених тут... от вам не все рівно хто кого??))) пхаєте свого носа... ""Жалкие и ничтожные людишки", сказав би Паніковський
Баран Показати IP 3 Січня 2022 23:09
Все у тренді... Якщо УПЦ згвалтував, то УПЦ і є. А якщо ПЦУ єпископ побив жінку, то просто єпископ
МВ до Баран Показати IP 4 Січня 2022 21:02
Так простіше дурити народ,вони ж не моніторять...їм аби наклепи та посіяти ворожнечу
Анонім Показати IP 4 Січня 2022 09:43
провокація чистої води. ще й проплачена.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus