USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ФСТ «Динамо» в Луцьку: тренерів не звільняють, але оптимізація буде

6 Березня 2021 19:53
Волинські фізкультурно-спортивні товариства бідкаються, що їм не виділили грошей, проте коли претендують на бюджетні кошти - не завжди готові йти на поступки.

Про це йшлося під час пресконференції щодо 100 днів роботи Волинської обласної ради.

Історія з недофінансуванням фізкультурно-спортивних товариств триває відтоді, як їх передали на баланси обласних бюджетів. Наприклад, тривалий час точилися суперечки щодо подальшої долі ФСТ «Спартак», яке все-таки після кількарічних перемовин погодилося продати приміщення спорткомплексу Луцькій міській раді, де сьогодні розташована ДЮСШ №3. А ФСТ «Колос» віддало своє приміщення обласній раді.

Читати ще: З нас сміялися, а ми ремонтували ночами: оновлений «Колос» зсередини

Тепер же постає питання про долю ФСТ «Динамо». Напередодні затвердження бюджету спортивні товариства знову звернулися з проханням про фінансову підтримку, але коштів їм виділили небагато. Особливо непокоїть багатьох майбутнє ФСТ «Динамо».


Як стало відомо, спорттовариству пропонували передати приміщення у власність міській або обласній раді, проте вони наразі на цю пропозицію не пристали. Голова облради Григорій Недопад пояснив: зараз відбудеться оптимізація штату, йдеться, зокрема, про обслуговуючий та управлінський персонал, але не тренерський склад.

«Школу «Юний динамівець» ніхто не закриває, не звільняють тренерів. У нас є ФСТ «Динамо», «Колос», «Спартак». «Колос» передав приміщення і його ремонтують. «Спартак» приміщення продав місту. Тепер вони кажуть: ми продали приміщення, закінчуються гроші і ви мусите допомагати. Це, як мінімум, трошки низько. Що стосується «Динамо», то ми просили: передайте, щоб була можливість утримувати це приміщення і щоб були підстави виділяти кошти на його ремонт. Хто був в «Динамо», той бачив, у якому воно стані. Думаю, там ситуація буде набагато позитивніша, ніж усі малюють. Ні в якому випадку на дітях економити не можна. Але коли картина розмита і деякі заклади не підтверджують статусу обласних, то можна робити певні висновки», - пояснює він.

Зауважимо, фізкультурно-спортивні товариства свого часу були відомчими закладами. Зокрема, ФСТ «Динамо» діяло при МВС. У Луцьку воно розташоване в приміщенні синагоги.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 6 Березня 2021 21:10
Останній абзац в статті - ключовий ! Ось звідси і треба розпочинати аналітику і моделювання майбутніх перспектив товариства і, головне, - самого приміщення. Усе прогнозовано і читабельно !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus