USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гаражна майстерня: що мати під рукою автовласникам*

14 Жовтня 2021 13:46
Обладнана майстерня в гаражі – мрія багатьох автомобілістів, які звикли обслуговувати свій транспортний засіб самостійно. Що необхідно мати під рукою та як правильно облаштувати ремонтну зону, розповідають експерти «Е-каталогу».

Починаємо з проєктування

Для початку потрібно визначитися, яке робоче обладнання знадобитися для майстерні, як правильно спланувати місця для його зберігання, розрахувати кількість навісних полиць, стелажів і шаф. Також на етапі проєктування необхідно виміряти довжину та ширину проходів біля транспортного засобу, щоб зрозуміти, чи достатньо їх буде для комфортної роботи з авто.

Дуже важливо забезпечити хороший приплив і відтік повітря, щоб швидко очистити приміщення від шкідливих запахів, запобігти запиленості та вологості. Розв’язати проблему допоможе система вентилювання. Найпростіше рішення – два вентиляційних отвори, що розташовуються один навпроти одного з обох боків від воріт гаража. Віконця роблять на невеликій висоті та на виході оснащують ґратами та захисними ковпаками, що виключають потрапляння великого сміття та опадів всередину приміщення.

Побудова «ями» – звичайно, індивідуальне рішення, але для проведення мінімального технічного обслуговування машини (діагностування несправностей ходової, заміни деяких деталей авто, зміни масла) вона вкрай необхідна.

Визначаємося з обладнанням та інструментом

Для ремонту автівки знадобляться:

- різноманітні набори викруток (включаючи одну або дві силових) та накидних/рожкових ключів від 8–10 мм до хоча б 22 мм (підійде набір інструментів "Дніпро-М");

- знімачі (щипці, кліщі, пасатижі) стопорних кілець;

- затискачі для хомутів, пристосування для зняття пістонів і кліпс;

- комплект знімача керма;

- набір для завальцювання трубок і блокіратор розподільних валів.

Не обійтися також без обладнання для зварювання та різання металу, яке потрібне при стандартному ремонті кузова та при більш об’ємних роботах, лебідки для автомобілів електричного або гідравлічного типу, токарного та фрезерного обладнання, верстатів для балансування й шиномонтажу.

Якщо все правильно спланувати, гараж стане справжнім сучасним автосервісом, що дасть можливість автовласнику проводити ремонт автівки будь-якої складності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Richmann Показати IP 14 Жовтня 2021 14:54
А інший інструмент?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus