USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Газпром» намагається оскаржити в арбітражі штраф на $6 млрд від АМКУ

25 Жовтня 2018 17:05
«Газпром» у четвер, 25 жовтня, ініціював арбітражний розгляд проти України з метою оскаржити багатомільярдний штраф за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу України.

Про це йдеться у повідомленні російського газового холдингу, пише ТАСС.

«Газпром» намагається, таким чином, оскаржити рішення Антимонопольного комітету України, який оштрафував «Газпром» на більше ніж 6 млрд доларів (включаючи пені).

«Цей штраф, а також подальші дії України щодо його стягнення порушують права «Газпрому», гарантовані угодою між урядом Російської Федерації і кабінетом міністрів України про заохочення і взаємний захист інвестицій», - підкреслює компанія.

«Газпром» просить арбітраж ухвалити рішення про виплату грошового відшкодування та застосування інших засобів правового захисту.

Зазначається, що розгляд ініційовано відповідно до Арбітражного регламенту ЮНСІТРАЛ (Комісія ООН з прав міжнародної торгівлі).

Нагадаємо, 22 січня 2016 року Антимонопольний комітет оштрафував «Газпром» за зловживанням монопольним становищем при транзиті через Україну на понад 85 млрд грн. Сплачувати його «Газпром» не захотів. АМКУ подав позов до суду. Тим часом почала зростати пеня на несплачений «Газпромом» штраф, яка з часом доросла до такої ж суми, як і розмір штрафу (вищою за розмір штрафу пеня бути не може). Тож, по суті, штраф подвоївся і сягнув майже 172 млрд грн (близько $6,4 млрд).

21 квітня 2017 року міністерством юстиції України було ініційовано виконавче провадження по примусовому стягненню з «Газпрому» суми штрафу та пені (аналогічної за розміром штрафу).

«Газпром» подав касаційну скаргу на рішення Київського апеляційного господарського суду про примусове стягнення штрафу з компанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus