USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає Росію вивести війська з Криму

9 Грудня 2019 20:32
Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка закликає Російську Федерацію як державу-окупанта вивести свої війська з Кримського півострова та припинити тимчасову окупацію території України. Про це у Facebook повідомив речник представництва України в ООН Олег Ніколенко.

Резолюцію «Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів» розробили Україна, країни ЄС, США, Канада та Туреччина. 42 держави долучилися до кола співавторів.

Основні положення резолюції:

Вимога до Російської Федерації як держави-окупанта вивести свої війська з Кримського півострова та припинити тимчасову окупацію території України.

Заклик до РФ повернути військове обладнання та озброєння, вилучене із трьох кораблів ВМС України «Бердянськ», «Нікополь» та «Яни Капу».

Засудження проведення РФ військових навчань в Криму та використання захоплених нею військових підприємств.

Наголос на неправомірному використанні ядерної інфраструктури на українському півострові.

Фіксація факту про те, що посилення російської військової присутності та перешкоджання міжнародній навігації у регіоні Чорного та Азовського морів негативно впливає на соціально-економічну ситуацію в прибережних районах України, зокрема на Донбасі.

За документ проголосували 63 держави, проти — 19, зокрема, Вірменія, Білорусь, Китай, Киргизстан, РФ та Венесуела.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus