USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку йде у відставку

16 Липня 2020 23:07
Генеральний консул Республіки Польщі у Луцьку Вєслав Мазур, який займає цю посаду з 2017 року, йде у відставку.

Про це він особисто повідомив у розмові з журналістами ІА «Конкурент».

«Я закінчую працювати на посаді генконсула 31 липня 2020 року. Мені вже 68 років, 31 рік працюю в дипломатії, тому вирішив, що вже час відпочити і вийти на пенсію», – каже пан Мазур.

Як розповідає Вєслав Мазур, в його планах написати книгу про свою роботу в Севастополі та про анексію Криму. Пан Мазур обіймав посаду Генерального консула Польщі у Севастополі до 2014 року, а через анексію Криму був змушений покинути роботу та переїхати.

Пан Мазур не називає ім’я нового Генконсула, але запевняє, що людину на цю посаду вже призначили.

«Ніхто не буде виконувати обов’язки Генерального консула РП у Луцьку. Новий Генконсул має приїхати ще до того, як я піду на пенсію, до 31 липня», – каже пан Мазур.

З його слів, це буде досвідчений дипломат. Зараз він чекає на агреман від української сторони, тобто попередню згоду уряду держави перебування на прийняття певної особи як глави дипломатичного представництва іншої держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Dexter Показати IP 17 Липня 2020 07:18
Новим ГЕНЕРАЛЬНИМ КОНСУЛОМ буде Польський орел Славомір Качмарек.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus