USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Герой України з Волині отримав меч Королеви Британії

16 Червня 2018 18:37
Особливу відзнаку – меч Королеви Британії отримав уродженець села Щитинь Любешівського району Герой України генерал-майор Андрій Ковальчук.

Вручили нагороду йому під час випуску курсантів Національного університету оборони імені Івана Черняховського в Києві, - повідомляє Район Любешів з посиланням на телеканал UA.

Королівського меча вручають кращим випускникам цього навчального закладу з 1996 року.



«Я навчався на заочній формі і, напевно, десь 50 відсотків часу був у зоні АТО. Дай Бог, щоб ці знання не застосовувалися на практиці, щоб війна закінчилась і залишалося тільки вчити та готувати особовий склад» – прокоментував подію Андрій Ковальчук.

Андрій Ковальчук в зоні АТО з квітня 2014-го, фактично з початку подій на Сході країни. Як командир 80-ї окремої аеромобільної бригади вміло та впевнено керував діями підпорядкованих підрозділів бригади на Луганщині та Донеччині. Під його керівництвом підрозділи 80-ї бригади звільняли Миколаївку, Слов’янськ, Георгіївку, Лутугіно, Круглик, Новосвітлівку, Хрящувату, Переможне, Щастя, Трьохізбенку.

24-го серпня 2-16 року під час святкового параду Петро Порошенко присвоїв Андрієві Трохимовичу найпочеснішу нагороду державного рівня - звання Героя України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сором! Показати IP 16 Червня 2018 20:04
Сором! На весь СВІТ! В Україні є державна мова, а під надзором п-резиденнта не українця, Українське військо спілкуєтся мовою клятого ворога України, в якого ні честі, ні гонору нема. Це доказано на святі врученя куролівської шаблі ґенералу... який незнає державної мови теж.
Клава до Сором! Показати IP 16 Червня 2018 22:02
Сором це свою д*пу з кущив висувати, коли кроввю i потом вйськовi боронять державу на скiльки та держава дае це робити. Не важно якою мовою. На передку майже не почуешь украi нську мову i це реалii життя....Треба зробити iспит - хто не володiе мсвою на перешдову не направляти . Ось тoдi я подивлюся хто як буде боронити......
Ая до Клава Показати IP 19 Червня 2018 17:15
чужий і вивчив одну з найкращих мов світу.... І сором мені за таких невігласів як ти, які захищають найманців незнаючих мови своєї БАТЬКІВЩИНИ, але ту вже заслуга матерей і таких як ти....
Ил-76 мд Показати IP 16 Червня 2018 21:18
Пропоную више сказану інформацію довести до родин загиблих їз збитого ИЛ-76 мд . А також порадувати генерала Назарова , можливо він забув чию заявку підписував. Все правильно шановні журналісти недавно була сумна річниця по збитому Ил-76 а ковальчука не згадали.
До Клави Показати IP 16 Червня 2018 23:45
Все правильно в ковальчука 10 (десять) ротацый в миротворчы мысыъ ,Перевожу на мову грошей приблизно сто тисяч доларів. Міг би вільно володіти не тільки одною іноземною мовою (російською) але як мінімум двома.А ви навчиться розрізняти де передова а де нульов і вопи.Підсказка після 2015 року на передку живеться люкс на нульових вопах не ОСОБо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus