USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Гіркі сльози, щирі молитви та залпи автоматів: Волинь попрощалася з Героєм

19 Квітня 2018 11:42
В останню путь Волинь провела військовослужбовця Анатолія Панасовича Іллюха, який загинув 15 квітня 2018 року в зоні проведення антитерористичної операції у Луганській області, виконуючи свій військовий обов'язок, захищаючи нас і мирне українське небо від підступного ворога.

Анатолій Іллюха був водієм-електриком 71-го маневреного центру радіоелектронної розвідки регіонального центру РЕР ОК «Захід».

Про це повідомляє Відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Ковельської райдержадміністраці.

Світла згадка про справжнього патріота та Героя України назавжди залишиться в нашій пам'яті. Анатолій Панасович народився 24 травня 1969 року у місті Ковелі, проживав разом з сім'єю у селі Вербка. З 1994 року служив за контрактом у військовій частині А 2042, яка розташована у м. Ковелі та з якої був відряджений на схід країни в зону проведення антитерористичної операції. Вірний громадянському обов’язку та військовій присязі, він мужньо, самовіддано та до останнього свого подиху відстоював свободу рідної України.



Він мав дружину та сина, був зразковим сім’янином, мужнім і хоробрим воїном, щирим та добрим товаришем.

Свідченням цих слів був той факт, що впродовж усієї ночі до храму Святого Серафима Саровського, де перебувало тіло воїна, йшли люди аби попрощатись з Анатолієм та висловити щирі співчуття родині. Сьогодні ж, у храмі, Архімадрит Варлаам разом з отцем Василієм та священниками із сіл Дубове, Облапи, Підріжжя відслужили панахиду. Протягом усього богослужіння невпинно продовжувався потік людей, як останній дарунок вони несли квіти і щиро просили у Всевишнього, аби поселив душу померлого військовослужбовця у своїх оселях, де спочивають праведні. Скорботна подія зібрала у храмі голову райдержадміністрації Віктора Козака, голову районної ради Андрія Броїла, Дубівського сільського голову Романа Троцюка, родичів, друзів, сусідів, односельчан та жителів навколишньої округи, військових та волонтерів.

Домовину на руках до кладовища села Вербка несли його побратими, впродовж усього скорботного шляху її зустрічали діти, тримаючи у руках жовто – блакитні прапорці із чорною стрічкою. Не можна було осягнути оком ту кількість людей, що проводили в останню путь мужнього воїна. Скорбота і жаль переповнювали серця усіх, хто брав участь у церемонії поховання. Прощаючись з Героєм голова райдержадміністрації Віктор Козак говорив такі слова: «Ми отримали трагічну новину. Ще в одну родину нашого району прийшло непоправне горе. У зоні проведення антитерористичної операції помер 49-річний військовослужбовець Анатолій Іллюх з села Вербка Ковельського району. Звісно, ніякими словами не передати біль втрати батька та чоловіка, ми сумуємо разом із вами і усією Ковельщиною. Світла пам’ять про Анатолія Панасовича буде вічно жити у наших серцях. Вічна йому слава і вічний спокій. Герої не вмирають!»

Щирі молитви, гіркі сльози та залпи автоматів – Ковельщина попрощалась з Героєм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus