USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гладковський очолював консульство Сейшелів, через яке проводились офшорні операції, – Наливайченко

1 Березня 2019 10:02
Член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський був почесним консулом Сейшельських островів, а через цю дипустанову проводилися оборудки задля уникнення сплати податків з придбаних за кордоном картин.

Про це в ефірі ток-шоу «Право на владу» на телеканалі «1+1» розповів колишній очільник Служби безпеки України, кандидат у президенти Валентин Наливайченко.

За його словами, британська спецслужба з боротьби зі злочинністю задокументувала ще 2006 року і зараз наполягає на розслідуванні розкрадання через офшорну фірму, яка, зокрема, володіла Липецькою фабрикою Roshen, а належала давнім бізнес-партнерам – Петру Порошенку та Олегу Гладковському.

Наливайченко стверджує, що через цей офшор Порошенко та Гладковський купляли на найбільших акціонах світу найдорожчі картини Айвазовського, Левітана та інших художників. Картини купляли за мільйони фунтів стерлінгів, а до України завозили через вищезгаданий офшор, оформлюючи на почесне консульство Сейшельських островів, щоб не сплачувати податки.

Почесним консулом цих островів на той час був Олег Гладковський, каже екс-голова СБУ. Зараз консульство очолює його син Ігор, який, як і батько, фігурує у гучному розслідуванні щодо розкрадання в оборонному комплексі.


Журналіст Олександр Дубінський додав, що Гладковський – історичний бізнес-партнер Порошенка, вони разом ведуть бізнес з середини 90-х років. Гладковський мав прізвище Свинарчук, але через два дні після того, як Порошенко став президентом, змінив його, щоб приховати зв’язки з російським бізнесом, стверджує журналіст.


Нагадаємо, за даними журналістів, до схеми виведення з української оборонки сотень мільйонів гривень причетний друг і партнер Порошенка, член Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор «Укроборонпрому» Павло Букін. У розслідуванні вперше оприлюднили секретну переписку учасників злочинної схеми, внутрішні документи, докази домовленостей про хабарі. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.

Як заявила представниця президента Ірина Луценко, Гладковський та «Укроборнпром» готують позов до журналістів. Згодом Гладковський заявив, що тимчасово призупиняє свої повноваження в РНБО. Також він звернувся до правоохоронців із проханням перевірити розслідування журналістів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus