USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Голові УТМР Волині хочуть висловити недовіру. ФОТО

3 Квітня 2011 12:39
Протягом останнього десятиліття у волинській обласній організації Українського товариства мисливців і рибалок панують безгосподарність та беззаконня, винним в чому значною мірою є керівник обласної організації товариства Віталій Шибенюк, - вважає ініціативна група членів УТМР.

Свої міркування з цього приводу один з «утеемерівців» Сергій Тимощук виклав у публікації на сторінках обласної газети «Волинь-нова» від 2 квітня.

Водночас ці публікація була своєрідно «прорекламована»: у центрі Луцька на одному з будинків з’явився великий плакат з написом: «ШИБЕНЮК ЧИ ШИБЕНИК? Волинські мисливці запитують: Де наше стрільбище? Де наші бази відпочинку? Де проводиться зарибнення? Скільки заготовлено кормів? Скільки зловлено браконьєрів? Де звіт за наші внески?»

На тому ж плакаті внизу розмістили заклик «читати газету «Волинь» від 02. 04. 2011 р.»


Браконьєрів відпускають?

Автор публікації в газеті Сергій Тимощук припускає, що гроші, які сплачують члени товариства як членські внески і плата відстрілочні картки, спрямовуються не на виконання статутних завдань. Нині в області є понад 6 тисяч членів і кожен з них щодня платить по 250 гривень як членський внесок і 350 гривень за картку для полювання на зайців і качок.

Тимощук зазначає, що у райони недостатньо завозиться пального і корму для підгодівлі тварин. Відтворення тварин ведеться лише з приватної ініціативи. Не належним чином ведеться і боротьба з браконьєрами.

«Є дані, підтверджені міліцією, про те, що у 2008 році було спіймано злісного браконьєра і вилучено в нього обріз мисливської рушниці. Обвинувачуваному загрожувало 5 років ув’язнення, але у справу втрутився особисто Віталій Шибенюк. Він віддав у лісі зброю, що була речовим доказом, заявивши, що затриманий має на неї документи. Подальша перевірка з’ясувала, що жодної одиниці зброї за затриманим не числилося», - стерджує Тимощук.

Член товариства вважає, що існує проблема з молодими мисливцями, адже «на полювання виходять люди, з якими не велися відповідні бесіди, яких не навчали на тренувальних базах, які не здавали іспити».

Тимощук говорить, що тренувальний тир, що був у Луцьку на вулиці Чернишевського до приходу на посаду Шибенюка, нині зруйнований, а земля здана в оренду за мізерні кошти. Крім цього на території колишнього тиру вже зведений приватний будинок. Він говорить, на Волині лише тогоріч було п’ять смертей на полюванні від вогнепальної зброї.

Був «Мисливець», стала «забігайлівка»

Чимало нарікань і щодо використання Будинку мисливця і магазину «Мисливець», що по вулиці Лесі Українки в Луцьку. Якщо раніше там проводилися зустрічі, бесіди, то тепер там «забігайлівка», «де навіть туалет не працює, в якому збираються п’яниці, а тепер ще й переодягаються і випивають будівельники, яким дано частину приміщення в оренду».

«До того ж при різного роду сумнівних орендах (за явно заниженими ставками) цей заклад нині «повісив» на нашу організацію борг у сумі понад 15 тисяч гривень. Заради справедливості, вочевидь, варто наголосити, що в ньому господарює кум Віталія Шибенюка», - йдеться у листі.

Член товариства каже, що приміщення повинно було б стати плацдармом для розвитку культури полювання,а уже продане підвальне приміщення будинку могло би стави виставковою залою, що б приваблювало туристів.

«Пахне корупцією»

Тимощук каже, що членів товариства обурює нерівноцінний обмін гаражного комплексу в центрі Луцька, що придбаний на кошти товариства на гаражі на околиці міста, продаж на «смішними» цінами мисливських баз, відсутність зариблених озер, де велась би спортивна рибалка і розмноження риби.
«Пахне корупцією і передача в користування трьом приватним особам бази відпочинку товариства на озері Світязь. Тепер рядові члени товариства відпочити на цій базі не мають змоги. Підприємці ж на відпочиваючих заробляють, напевне, немалі кошти, зате оренди фактично не сплачують», - стверджується у листі.

«Викликає величезний подив запроваджена ним (Віталієм Шибенюком, - «ВН») практика особистого продажу відстрілочних карток. Це виглядає таким чином: сам виписав, сам взяв у мисливця гроші й поклав їх до свого сейфу. Виникає логічне питання: а де ж облік кількості виданих карток і фінансова звітність?», - запитує Тимощук.

«Наприкінці минулого року за впольованих 4 кабани і 2 косулі особисто Віталію Шибенюку було сплачено 5,5 тисячі гривень, із яких він «доніс» до каси всього 800 гривень. На початку цього ж року відбулося полювання на лиса і вовка, під час якого була закрита індивідуальна ліценція на кабана, за яку тому ж Віталію Шибенюку було заплачено 1800 гривень. Як з’ясувалося, у касу з них надійшло лише 1200 гривень», - говорить член товариства.

Нині перевірка цих фактів триває у прокуратурі.

«Ми віримо, що разом із небайдужою громадськістю зуміємо повернути манулу славу товариства мисливців та рибалок у нашому краї. Інакше просто не може бути, адже Волинь стоїть на першому місці за кількістю мисливських та рибальських угідь в Україні. Наші ресурси є предметом заздрості сусідів із Білорусі та Польщі. При цьому рівень ведення господарства чи не найнижчий і викликає насмішки, а то й співчуття. Це абсурдна ситуація, і мм закликаємо усіх небайдужих волинян підтримати нашу ініціативу. Перший крок, який ми повинні зробити – висловити недовіру пану Шибенюку», - пише член волинського УТМР.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 60
Хех! Показати IP 3 Квітня 2011 12:47
думаю, що всі ці заяви над панно проплачує Чернецький. бо потім ВН нашару рекламують фотками його сауни :)))) жарт пацаны маладцы
Сергій Показати IP 3 Квітня 2011 17:19
заказна статійка,бо комусь явно це крісло потрібне.бар був зданий в оренду ще до того,як шибенюк очолив утмр.хай тимощук покаже довіреність від 6000 мисливців ставити запитання,а сам скаже хто дав гроші на рекламу.
Лучано Показати IP 3 Квітня 2011 18:26
Що шиба, що шибанюк - один хрен - ШИБАНУТІ. Бо хвамілія така.
Ще той до Лучано Показати IP 7 Квітня 2011 15:38
Якщо розуму не має - то з віком не прибавиться, і в магазині вже не купиш...
Небайдужий до Лучано Показати IP 7 Квітня 2011 19:56
Лучано якщо в тебе розуму не має - то з віком вже не прибавиться, та й в магазині вже не купиш...
Helge Показати IP 3 Квітня 2011 22:35
Когда дело возглавляет ограниченной вороватый лох - его результат закономерен.... И не украдет как следует, и работу похерит.....
Zheniok до Helge Показати IP 3 Квітня 2011 23:58
ви цього Шибенюка хоч особисто знаєте? Він цю організацію вже бозна скільки років очолює, аж раптом не с того не с сього недовіру хочуть висловити, плюс всіляко можливі контролюючі органи вже який тиждень перевіряють. Як людей сьогодні так легко на дешняк взяти
Zheniok Показати IP 3 Квітня 2011 23:53
хех, знову газета Волинь в УТМР є досить непагане приміщення по вул. Лесі Українки, плюс майно ще по районним організаціям, чи не це є основною причиною.
Буревій Показати IP 4 Квітня 2011 00:10
Ситуація чимось нагадує ситуацію у профспілках Карпомиз vs Кравчук
мисливець Показати IP 4 Квітня 2011 08:03
Як на мене Тимощук правилино підняв питання, на Волині навіть більше 6000 мисливців приблизно 7000 - 7500. Але саме головне те, що ніяка робота неведеться з відтворення тварин, немає хорошого пітомника для розпліднення дичини. На мою думку необхідно все без виключення керівництво УТМР звільнити, а на їх місце узяти молодих проте досвідчених управлінців.
Єгер до мисливець Показати IP 4 Квітня 2011 10:18
Молоді управлінці, які знаються на мисливському господарстві, де?
мисливець до Єгер Показати IP 4 Квітня 2011 10:59
Упевнений, що з 6000 мисливців є люди, які можуть потягнути цю ділянку роботи.
Єгер до мисливець Показати IP 4 Квітня 2011 17:12
Не впевнений і непереконливо!!!
химера Показати IP 4 Квітня 2011 08:16
А чому Ви усі ще дискусуєте,на мою думку ,як багаторічного мисливця усе підняте у статті на рахунок ситуації в УТМР теж хвилює.Ви лише подивіться на кількість мисливських угідь,які залишилися за регіональними товариствами?При такому керівництву,скоро усі ліси перейдуть у прмватні руки.Пропоную автору статті очолити ініціативну групу,до якої повинні увійти представники усіх районних організацій і спільно вирішити цю проблему.А усе підняте в статті цілком підтримую.Ні пуху!!!!
Maroder Показати IP 4 Квітня 2011 10:03
Тимощук під протекцією губернатора хоче прибрати до рук приміщення УТМР по Лесі Українки. Тому організацію УТМР із вказівки губернатора вже четвертий місяць штурмують перевірки буквально зі всіх боків. Кому в це важко повірити, - зачекайте деякий час, - побачите на власні очі.
Мисливець Показати IP 4 Квітня 2011 11:19
Одна приватна структура має ну вже ДУЖЕ велике бажання прибрати до своїх рук одне з найкращих мисливських господарств, що на сьогоднішній день числиться за УТМР. А голова УТМР (п. Шибенюк) сказав чітко "Ні".... Що їм залишається - змінити голову, от і вся котовасія через це. Вже три місяці УТМР перевіряє прокуратура і податкова - результат перевірок "Все впорядку". Почали давати на громадскість...
Небайдужий Показати IP 4 Квітня 2011 11:33
Перевірки (прокуратура і податкова) вже напевне з третій тиждень намагаються щось знайти в діях керівництва УТМР. Поки висновок один "Там все нормально". На рахунок приміщення в центрі міста УТМР не зная, але знаю точно, що одна з приватних структур хоче отримати в приватну власність одне з найкращих угідь УТМР. От тоді там і почнеться саме справжнє браконєрство... Голова (п.Шибенюк) їм зказав чітко "Ні". А без його підпису здійснити цю оборудку - неможливо. Що їм залишається зробити - змінити голову. Пробують тиснути на громаду міста жалем... Відбувається щось на зразок рейдерської атаки...
Scouce до Небайдужий Показати IP 4 Квітня 2011 11:42
отот, а нашому ж народу тільки запусти. НІхто ж навіть не хоче задуматись над тим звідки "ініціативної групи" гроші на друк банера і оренду рекламної площі в самому центрі міста, типове рейдерство
бредовий Показати IP 4 Квітня 2011 14:59
а ще шибенюк дружить з комаровим з УТОП. два чоботи пара. і районні структури мисливців і охоронців природи часто очолюють одні люди. майже, якби райвідділ міліції та злодіїв очолював один чоловік. клас.
Scouce до бредовий Показати IP 4 Квітня 2011 16:08
ну нік ти собі цілком правильний обрав
Єгер Показати IP 4 Квітня 2011 17:09
1.На рахунок "перевірок". НЕ знають де шукати!!! 2.Мабуть всі вже знають по-іменно учасників ініціативної групи.
Scouce до Єгер Показати IP 4 Квітня 2011 17:14
підкажіть йопт, чи тільки марати монітор виходить?
Єгер Показати IP 4 Квітня 2011 17:21
Підказати що??
Scouce до Єгер Показати IP 4 Квітня 2011 17:28
де шукати
Єгер Показати IP 4 Квітня 2011 17:38
Не вигідно, оскільки мене влаштовує нинішній керівник,але повірте то не є блеф!!!
Scouce до Єгер Показати IP 4 Квітня 2011 18:03
в кожного керівника і підприємства є недоліки
дід мазай Показати IP 4 Квітня 2011 20:12
Приміщення УТМР це хороший офісний центр в центрі міста!
підстрелений Показати IP 4 Квітня 2011 20:16
Шибенюку давно треба було повиганяти стукачів з близького оточення, які мріяли сісти в його крісло!
неманікого Показати IP 4 Квітня 2011 20:24
Цей член шо написав є дійсно ЧЛЕН ...
Сергій Показати IP 4 Квітня 2011 22:43
100%рейдерська атака за участю влади. шибенюк все своє життя працює в утмр, останні 10 років очолює цю організацію. а кому добросовісний керівник сьогодні потрібен?
БОГДАН Показати IP 5 Квітня 2011 15:41
Автор статті - гомосєк тупорилий! Такого собі Сергія Тимощука взагалі не існує в УТМР Волині. А на Шибенюка з'їлись наші срані керівники з зажерливими олігархами та підприємцями! Тому що цей чоловік їм не віддає у власне користування ліси та земельні ділянкі на Волині , які являються ласим шматком нерозділеного пирога! Нехай подавлятьсю засранці!!!!! ШИБЕНЮК!!! Народ за тебе не переживай! А те що на стіні написали, так ти не переживай, є таке прислів'я: НА ЗАБОРІ ТЕЖ НАПИСАНО ... АЛЕ НЕ ВСЬОМУ ТРЕБА ВІРИТИ!!!
Небайдужий Показати IP 5 Квітня 2011 17:18
Цікаво чи представники обласної влади давали своє бачення даної "проблеми" ?
володя х Показати IP 5 Квітня 2011 22:05
Таким, як пан Шибенюк, потрібно дякувати за те, що не віддав угіддя в приватні руки або Волиньлісу, а обласна влада при теперішній їй втраті довіри людей ПОВИННА заступитись за громадську організацію!!!
Юрій Показати IP 5 Квітня 2011 22:09
Рейдерська атака влади та бізнесу!
Валерій з Луцька Показати IP 5 Квітня 2011 22:17
А чому ж наш губернатор дивиться так спокійно на цю ситуацію? Знищують громадську організацію на очах! В цьому році УТМР відзначатиме 90 років від заснування! Мисливці підтримуюють УТМР!!!
михайло Показати IP 6 Квітня 2011 17:25
бізнес не повинен керувати громадською організацією! Мисливці захищайте УТМР! Шибенюк моральна і справедлива людина! Ганьба заколотникам!
Вова не зі Львова Показати IP 6 Квітня 2011 17:31
Якщо поміняють керівника, Нам мисливцям доведеться здати зброю, і насолоджуватись спогадами про полювання! Шибенюк тримайся, ми з Вами! Не дамо продати УТМР!
Стрелок умелый Показати IP 6 Квітня 2011 21:12
Слыхал, что на здание УООРа положил руку господин миллионер Луцка... Я сам не член этого общества, но сложившеяся ситуация меня потрясла. Читая отзывы людей я их поддерживаю на 100%! Подкупили прокуратуру, налоговую и создали рейдерский шаг на общественную организацию.
оохх Показати IP 6 Квітня 2011 21:18
хто наступний??? Напевно драмтеатр також віддадуть в приватні руки? Ні меморіал Слави ВВВ ...? А, ще є організація сліпих та глухонімих... Українці вже з'їдають одне одного! ЖАХ
Геннадій Показати IP 6 Квітня 2011 21:26
Пане Шибенюк, тримайтеся і не падайте духом, бувають тяжкі часи, але все це минеться. Колектив мисливців Луцька підтримує вас, як найкращого керівника. У Вас в колективі є справедливі і талановиті люди, а ті хто продав Вас як Іуда потрібно пробачити. Бог їм суддя.
єті Показати IP 6 Квітня 2011 21:32
Там де міліони ворують все ОК. А то вцепились в якусь контору! Хто замовив цей плакат в нього треба робити перевірки і таскати по прокуратурам і налоговим!
Паша Показати IP 6 Квітня 2011 21:40
Шо це за Тимощук, яке право має розписуватись за всіх членів УТМР? Шебенюк правильний мужик! Слава УТМР!!!
Луцький мисливець Показати IP 6 Квітня 2011 21:50
Наш колектив складається з 9 небайдужих мисливців. Ми підтримуємо Шибенюка та колектив УТМР! Ганьба запроданцям!
Макс Показати IP 6 Квітня 2011 22:00
Розповіли колеги по роботі за УТМР. Жах, як так можна ганьбити людину та колектив. Я 4 роки в УТМеері, мене влаштовує керівництво та мисливські послуги. А це все наклеп, що написали в газеті. А за плакат над ПАННО треба подати в суд. А, на що дивиться влада! Рейдерська атака не пройде. Шибенюк ми за Тебе!
односельчанин Показати IP 7 Квітня 2011 00:25
Шибенюк чесний,і бардаку недопустить.
Андрійко Показати IP 7 Квітня 2011 09:33
Хлопаки мені сказали що це якись БЕСАРАБ все мутить. Він хоче прибрати до рук Осницькі мисливські угіддя на халяву, а йому не дають цього зробити!!!!! Суд не допоможе там також все купляється і продається. Потрібно всім зібратись і всипати пілюлєй таким хитрожопим!!!!
Саньок Показати IP 7 Квітня 2011 13:42
Пане Чернецький зніміть плакат з неправдивими даними! ПАННО - це ж Ваше і плакати виходить Ваші? Чи Ви за гроші готові на все? У Вас же самих їх кури не клюють!!! Майте совість і не гадьте людям, не йдіть на поводу до хапуг! А ми Вас мером нашого міста ще вибирали, доречі я за Вас голосував, але відтепер напевно вже не буду!
Небайдужий Показати IP 7 Квітня 2011 14:26
Можливо представники нашої влади (п. Клімчук і Ко) не проти передачи цих угідь в приватні руки. З аце вони ж отримають багато-багато $. Тому і не заступаються - хоч повинні були б... От така у нас влада...
адріан Показати IP 7 Квітня 2011 21:16
Сьогодні були збори УТМР, зранку був обклеєний магазин мисливець агітками з текстом ,Шо в цетрі над пано. Зібралась так, би мовити ініціативна група з 25 чоловік. Видно, шо це підтримка з кримінальними обличчями. Збори пройшли нормально. Не вдалось зняти Шибенюка. Але вони на цьому не зупиняться. Мисливці!!! Треба збиратись на підтримку УТМР!!!
Вовк до адріан Показати IP 8 Квітня 2011 14:05
В нашому районі збори раз в рік , якщо проведуться то добре, голова не виконує своїх обовязків,забрав нашу контору собі під будинок. Тут палка в двох кінцях
Міша Показати IP 7 Квітня 2011 21:22
Не заривайтесь з мисливцями! Вас мала купка, а нас 6 тис.! Якщо будуть наїзди на УТМР, скликайте мисливців- допоможемо! (без зброї)
Троян Показати IP 7 Квітня 2011 21:27
Мені здається, що це Чернецкий хоче зданіє в УТМР прихватити!? Йому мало пр. Волі?
Вовк Показати IP 8 Квітня 2011 13:53
У Старовижівському районі. голова не дбає про полювання, тільки гроші гребе, зборів немає
Вовк Показати IP 8 Квітня 2011 13:59
цілком можливо, що це рейдерська атака, але доля правди у цих статтях є, мисливці дурно платять грощі і не зрозуміло за що.
иван Показати IP 10 Квітня 2011 16:02
а прокуратура області відносно Шибенюка справу порушила за привласнення грошей мисливців, такшо йому капец
Мисливець Показати IP 12 Квітня 2011 15:32
На даний момент справу дійсно порушено, але природоохоронною прокуратурою... при цьому не факт що щось з цього вийде...
йосип Показати IP 1 Травня 2011 23:20
а влада все це підтримує, щоб розвалити Товариство!
Юра Показати IP 5 Липня 2011 13:55
На мою думку як мисливця це все нікому не відомо, що і хто хоче зробити. Полювали цбого року на пушного звіра одне розчарування. Внескі йдуть шалені арифметика проста якщо припустити, що в 6000 мисливців та помножити на внескі 350грн то виходить 2100000 млн. сто тис грн. то скажіть будь-ласка не байдужі мисливці, що ви побачили нового у своїх мисливських угіддях ні....я от і я нічого не побачив, а гроші то ми сплачуємо. Влада просікла це все і хоче собі заграбастати гроші шалені, а робити нічого не треба. Шкода за наші угіддя гроші в УТМР є, але ніхто нічого не робить. Мені хочеться полювати, а не ходити по полі з рушницею. Не має у нас в УТМР доброго господаря така моя думка. Усім ні пуху - ні пера 2011 сезону.
віктор Показати IP 14 Січня 2012 10:44
заплатити 350грн і вполювати 1 зайця,то за ці гроші на базарі можна купити 2-3 короля
Анатолій Показати IP 27 Червня 2018 15:27
6000 членів товариства. Сплата членських внесків станом на червень 2018 року становить 500 грн. Це працівники УТМР собі так сіли і вирішили, що потрібно збільшити членські внески, без усяких на те обґрунтувань... Відстрільна картка також на мою думку буде вартувати не менше. Математика тут дуже проста - 3000000 грн. та ще ж стільки за відстрільні картки, разом буде 6000000. Де пропадають наші гроші, у кого залишаються у кишенях? Шановні мисливці, що Ви побачили нового у своїх мисливських угіддях? До того ж самі працівники УТМР від членських внесків звільняються, відстрільні картки також "халява" - нічого не сплачують. Не погано їм так жити, як паразити, користуються угіддями за рахунок інших!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus