USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Головна прем’єра серпня: у Луцьку покажуть фільм волинянина Олеся Саніна «Довбуш»

18 Серпня 2023 17:03
22 серпня в обласному центрі Волині відбудеться допрем’єрний показ українського художнього повнометражного фільму «Довбуш». Напередодні старту прокату в Україні фільм у Луцьку представлятимуть його творці: відомий український режисер Олесь Санін, продюсер Максим Асадчий, виконавець головної чоловічої ролі Сергій Стрельников та інші.

«Довбуш» – це пригодницько-історична стрічка, що оповідає легенду про однойменного карпатського опришка, який боровся за свободу своєї землі, волю та справедливість на ній. Олекса Довбуш, ватажок карпатських повстанців-опришків, є втіленням архетипу українця із почуттям власної гідності, який не є войовничим за своєю природою і понад усе мріє про мирне, вільне та щасливе життя на своїй землі. Та коли вороги зазіхають на його свободу, він готовий пожертвувати усім і зі зброєю в руках захистити гідність свою, свого народу і свою любов.

Фільм має багато унікальних особливостей. Це наймасштабніша українська стрічка на сьогодні за кількістю задіяних акторів масових сцен, каскадерів, реконструкторів, локацій. Знімання захопили майже усю Західну Україну: знімали в Карпатах, Тернопільський області та Києві, побудували багато дуже складних декорацій. Було відновлено зброю, багато реквізиту та велику кількість костюмів.

Читати ще: «Не тих ми братами називали»: режисер із Волині Олесь Санін розкрив деталі фільму «Довбуш»

«Довбуш» розповідає про спільні сторінки історії народів Польші та України, коли українські та польські землі разом входили до складу Речі Посполитої. Поляки були і серед побратимів Довбуша, і серед шляхти, проти якої боролися опришки.
Тож у фільмі є низка яскравих польських персонажів. І, звісно, до знімань залучили топових польських зірок.

Автори фільму впевнені, що можуть дати українському кіно новий поштовх для виходу на новий рівень та сподіваються, що «Довбуш» матиме гарну дистрибуцію на світовому ринку й стане потужною складовою культурної дипломатії України у світі. У фільмі глядач побачить Україну як країну незламних людей, що хочуть жити звичайним життям, кохати, працювати, але якщо їм стають на заваді, готові захистити себе та свої ідеали.

Прем’єра «Довбуша» в Луцьку – це частина великого всеукраїнського промотуру, що охопить 13 міст України. Луцьк та Волинь для творчої команди є особливими місцями, адже режисер стрічки Олесь Санін та оператор Сергій Михальчук родом саме з цього регіону.

Зазначений показ відбудеться у кінотеатрі Multiplex в РЦ «Промінь». Початок заходу: 18:00.

Початок показу: 19:00.

Після показу відбуватиметься спілкування з творчою групою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
потенційний глядач Показати IP 18 Серпня 2023 17:44
Вхід вільний? Якщо ні, то вкажіть ціну квитка. Дуже порошу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus