USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голєвій не радять приносити себе в жертву. ВІДЕО

3 Листопада 2011 15:10
Троє з чотирьох українців готові, щоб саме жінки керували країною. Такі результати найсвіжішого соцопитування стосовно ролі слабкої статі у політиці.
Про це пише Волинський інформаційний портал із посиланням на телеканал СТБ.
Яким повинен бути кандидат у спідниці, щоб виборці дали йому зелене світло? Олена Голєва, депутат Луцької міської ради від Європейської партії, вважає: місце жінки не тільки у кухонного столу і дітей, а ще й у владному кріслі.
«Я переконана, що жінка в політиці – вона може зробити більше, тому що має материнський інстинкт. Я буду робити все, що від мене залежить, аби змінити це місто. Ну, і країну», – заявляє знаний волинський політик.
З такими переконаннями Олена Голєва, маючи успішний бізнес і двох маленьких дітей на руках, рвонула в політику. На минулих перегонах балотувалася на посаду мера Луцька. І зробила вчинок, на який не пішли інші кандидати-чоловіки на міського голову. Знялася з гонки на користь єдиного кандидата від опозиції.
«На жаль, усі інші партії не наслідували мій приклад, тому ми маємо те, що наш мер обраний від партії «Сильна Україна», – констатує опозиціонерка.
Наступного разу депутатці Луцькради не радять приносити себе в жертву амбітним політикам-чоловікам. Тому що українські виборці, як ніколи, хочуть бачити у владних кріслах жінок, – кажуть соціологи. Кількість прихильників кандидатів у спідницях в Україну за останні 6 років зросла.
Усього за жінок готові голосувати три чверті українців. Якщо тільки вона не бізнесвумен, не конфліктна людина і мати, чиї діти вчаться у звичайній школі. Щоб серед кандидатів такі з’явилися, опитані підтримали ідею квот для жінок у владі, які б гарантували жінкам третину місць у виборчих списках.
Політолог Олена Рублюк стверджує, що 40% опитаних підтримують ідею квотування жінок. Та зміни в настроях громадськості абсолютно не відчувають народні обранці. У законопроекті про вибори народних депутатів, який буде обговорюватися в парламенті і має багато шансів бути проголосованим, норми про квотування жінок – немає.
Громадська діячка Ольга Айвазовська, голова громадської мережі «Опора», на власні вуха чула, як депутати «відшили» цю пропозицію. «Коли ця пропозиція пролунала на робочій групі, це викликало деякі посмішки або такі реакції гумористичні. І, звичайно, ця норма не відображена в законопроекті. Квотування зараз потрібне Україні, бо ми рухаємось у сторону зменшення представництва жінок у органах влади різного рівня…» – стверджує співрозмовниця.
Представник партії влади пояснює логіку регіоналів: жінки – не інваліди, щоб їм щось гарантувати. Нехай змагаються за місце в партійних списках на рівних з чоловіками.
Владислав Лук'янов, народний депутат України, член фракції Партії регіонів у ВР, заявляє, що «квотування – це як милиці, або коли у людини є фізичні недоліки, ось тоді потрібно захищати і квотувати».
Який би закон про вибори не прийняли депутати, Олена Голєва вже вирішила: знову висуне свою кандидатуру на наступних гонках – «тому, що вже набридло спостерігати за тим, що відбувається в нас».
Прихід жінок до керма чекають і в ООН. Там зобов’язали Україну зробити все, щоб до 2015 року в органах влади було 30% жінок. Зараз їх – 8%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
лучнаи Показати IP 3 Листопада 2011 16:00
Голєву чекає майбутнє, але аби палку не перегнула, а то буде як Ю.Т.
лучанин Показати IP 3 Листопада 2011 16:47
ох-ох! ну, і що ж і пані Голєва особисто зробила для громади міста? не за сприяння фінансів чоловіка? дуже слабкий політик!
вася Показати IP 3 Листопада 2011 16:49
За Голєвою і Голєвим давно плаче в’язниця.Таких шахраїв ще треба пошукати.
Sergej Показати IP 3 Листопада 2011 16:50
Голеву ничего не ждет. Амбициозная и экзальтированная особа. Ее потолок - депутат городского совета.
Олена Голєва до Sergej Показати IP 3 Листопада 2011 17:14
Посмотрим:)
Антиянек Показати IP 3 Листопада 2011 17:27
"І зробила вчинок, на який не пішли інші кандидати-чоловіки на міського голову. Знялася з гонки на користь єдиного кандидата від опозиції". Ха-ха, знала, що не виграє, тому і зняла кандидатуру. Пару процентів рейтингу - з таким результатом сунутись на мерські вибори значить опозорити свої проплачені "високі результати"
Pavlo Показати IP 3 Листопада 2011 17:34
А репортаж цікавий!Лишня реклама не помішає... Але по-моєму в Голєвої вже троє дітей? Молодець!
Вася Показати IP 3 Листопада 2011 17:46
"Знялася з гонки на користь єдиного кандидата від опозиції". "єдиного кандидата "від опозиції" у Луцьку не було. То ж Голєва не могла зняти свою кандидатуру на його користь апріорі. Це ще раз підтверджує брехливість цієї вискочки, яка безсоромно використовує депутатство для прикриття власного бізнесу.
Нік Показати IP 3 Листопада 2011 17:53
От якщо діти робити у неї получається найкраще, то нехай цим і займається, а не лізе за гроші чоловіка вище свого рівня інтелектуальності.
багатодітна мати Показати IP 3 Листопада 2011 17:59
Голєва - нормальна жінка. Не б... і не к... Мати трьох дітей, і напевно взяла курс на звання матері-героїні. Якщо так, то двічі молодець.
Таня Показати IP 3 Листопада 2011 18:07
А в Голевої троє дітей. Чому пишуть що двоє. Що продала одне? А справді скільки у неї дітей Вона була моя однокласниця. Гонорова стала...
профспілки Показати IP 3 Листопада 2011 18:09
Брехива, уся в мамочку.
До "лучнаи" Показати IP 3 Листопада 2011 18:25
Не палку, а Палицю...
Почесний громадянин Луцька Показати IP 3 Листопада 2011 21:39
Про який рейтинг мова? Вона з тріском програла вибори на виборчому округу БІРЮКОВУ!!!!! Анатолій Євгенович її просто декласифікував.
Бомба Показати IP 3 Листопада 2011 21:39
Про діяльність Голєвої нічого не знаю. Тому промовчу. Але те що дуже красива жінка то таки да.
Sergej до Бомба Показати IP 4 Листопада 2011 10:22
???? О вкусах, конечно, не спорят. Но, где ж тут красивая женщина? ее даже макияж и стилисты не спасают.
Катеринчук Показати IP 3 Листопада 2011 21:59
Така ж підла та цинічна як і чоловік - екс-рекетир, що легалізував свої капітали.
Перехожий до Катеринчук Показати IP 4 Листопада 2011 01:04
Екс-рекетирів не буває
Тетяна Показати IP 4 Листопада 2011 11:16
У вчорашньому номері "Волинської газети" є інтерв'ю Голєвої. В неї троє дітей. Маленьку доцю звати теж Олена. Дай Бог, щоб була здоровенька і красива як мама.
Олег Показати IP 4 Листопада 2011 17:30
лисиця.
Стрийко Показати IP 9 Листопада 2011 22:14
По-моєму, Лєночка прогресує. Маніпуляції стають все більш витончені, комбінації все заплутанішими, риторика все виразніша. Вважаю її найбільш перспективним жінкою-політиком Волині в плані кар'єри. На жаль, з роками жінки не гарнішають - Лєночка має бути до того готовою...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus