USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Гордість Волині»: молоді науковці та винахідники отримали нагороди. Фото

1 Травня 2023 16:05
Юних науковців із Волинської області – призерів всеукраїнських турнірів і міжнародних конкурсів – відзначили спеціальними нагородами. Символічні подяки отримали також їхні наукові керівники.

Урочисте нагородження переможців Малої академії наук «Гордість Волині» відбулося 1 травня в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків.

Протягом 2022-2023 навчального року шестеро юних волинян здобули дев’ять перемог на міжнародних інтелектуальних конкурсах: одне гран-прі, дві золоті нагороди, одну срібну медаль, чотири бронзи та одну почесну нагороду міжнародних змагань.

34 волиняни стали переможцями Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт. Волинь також має чотирьох стипендіатів Президента України.

Учні з Волинської області здобули 37 нагород Міжнародного конкурсу екологічних проєктів GENIUS Olympiad: три золота, десять срібних нагород, сім бронз і 17 спеціальних відзнак.

Волинські команди хіміків, інформатиків, винахідників-раціоналізаторів, фізиків та з природничих наук здобули нагороди на Всеукраїнських турнірах юних науковців.

Кілька школярів отримали теж спеціальні нагороди Волинського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету.
Захід відкрив український учений, президент Малої академії наук Станіслав Довгий. Він звернувся до присутніх за допомогою прямого включення.

«Найголовніше сьогодні – майбутнє наших переможців. Ворог намагається нас зламати, деморалізувати, поставити на коліна, знищити як націю. Але ми не здаємося! І на фронті наші батьки, брати відстоюють нашу незалежність і показують, що ми сильна нація, яка здатна перемогти будь-кого… Саме ви [переможці Малої академії наук], – надія та запорука майбутнього успіху України. Саме вам відбудовувати нашу державу. Саме вам розвивати стратегію побудови нової України, яка буде вільна, незалежна і конкурентоздатна», – сказав професор.
Директорка Волинської обласної Малої академії наук Тетяна Михайлюк насамперед подякувала наставникам юних науковців, завдяки підтримці яких учні показують високі результати.
Школярі з Малої академії наук належать до когорти майбутніх українських геніїв, до тих людей, які спрятимуть розвитку нашої країни, звернула увагу народна депутатка Ірина Констанкевич.

«Ви маєте стати тим поколінням, за якого відбудеться розквіт нашої держави. І ви вже зробили перші кроки, аби показати, що у вас є великий потенціал. Ви утвердилися через науку, показали, що на голову-дві кращі за інших. Вітаю з тим, що ви є нашим майбутнім», – наголосила вона.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що сучасна українська молодь є напрочуд розумною і дуже талановитою.

«Діти – наше майбутнє, а молодь – наше теперішнє. Сьогодні як ніколи важливо вкладати всі сили в освіту наших дітей. Таким чином ми вкладаємося в розвиток нашої країни. Ми щиро віримо в те, що з нашими дітьми, з нашою молоддю в нашої країни – сильне майбутнє, міцний і стабільний розвиток… Тільки тоді, коли кожен із нас докладатиме максимум зусиль і намагатиметься ставати кращим кожного дня, ми зможемо стати сильною нацією та заявити про себе в усьому світі, що зараз уже робимо завдяки, зокрема, нашим Збройним силам», – підкреслила вона.
Катерина Шкльода від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» вручила шістьом учням, які стали лауреатами міжнародних інтелектуальних турнірів, путівки в дитячий табір «Артек-Буковель», аби вони гарно відпочили, змогли з новими силами братися до знань і досягати нових вершин.
«Кожна дитина талановита. Завдання батьків, учителів – знайти та розкрити цей талант. Сьогодні тут багато дітей, які показують найкращі результати не тільки на рівні України, а й на міжнародних конкурсах. Вони молодці. Вони є прикладами для інших дітей», – звернувся до присутніх заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт.
Учениця Ківерцівського ліцею № 2 Анастасія Сачанюк у Волинській обласній Малій академії наук – близько двох років.

«До нашої школи надійшов лист із запрошенням для всіх охочих відвідувати додаткові курси. Для мене це була велика можливість, я була щаслива, адже на той момент шукала ресурси, звідки могла би почерпнути багато нової інформації. Там я познайомилася зі своєю науковою керівницею Анною Олегівною. Разом ми вирішили писати наукові роботи. Я досліджувала окремі ділянки Ківерцівського району, шукала там лишайники, а потім визначала їх види, за допомогою різноманітних технік групувала їх, описувала все в роботі», – пригадала Анастасія.
Її проєкт посів друге місце на всеукраїнському рівні та увійшов у десятку найкращих робіт фестивалю І-FEST, який було проведено в Тунісі. Анастасія брала участь у заході в дистанційному форматі.

Своє майбутнє дівчина, однак, хоче пов’язати не з біологією, а з журналістикою.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оксана Засєкіна Показати IP 2 Травня 2023 06:46
Торгівля нагородами МАН(з родиного досвіду).Розглядають проєкти ,які ні до чого не зобов'язують. Проєкти ,які рахують лишайники в Ківерційському районі претендують на міжнародний конкурс Олімпіади геніїв та щей дистанційно в Тунісі перемагають! Проєкти, які пропонують вирішення світової проблеми на копичення відходів безпечним для людей та довкілля шляхом просто не помічають та дискваліфікують ! Позбавивши права отримати Рішення для оскарження в судовому порядку . Звичайно, важливіше порахувати лишайники в Ківерцівському районі ніж вирішити світову проблему сміття!!!зверніть увагу на сміттєзвалище в Національному парку на березі озера Світязь!!! Гроші понад усе!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus