USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Декілька локацій в одному місці: у ВНУ з’явилася нова STEAM-лабораторія. Фото

10 Листопада 2023 19:23
У стінах Волинського національного університету імені Лесі Українки відкрили сучасну STEAM-лабораторію. Це спільний освітній простір вишу та Волинської обласної Малої академії наук.

Тут учні МАН створюватимуть власні розробки, а студенти ВНУ отримуватимуть практичний досвід. Підтримку проєкту надав Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», закупивши обладнання для юних науковців.

STEAM-лабораторія – це кабінет природничо-математичної освіти. Простіше кажучи, тут одночасно займатимуться учні кількох спеціальностей. А загалом STEAM-освіта концентрується на п’яти напрямах: природничі науки, технології, інженерія, мистецтво та математика.
Читати ще: Бути активним студентом можна і на пенсії: у Луцьку пройшов «День здоров’я» для тих, кому за п’ятдесят. Фоторепортаж

У луцькій STEAM-лабораторії буде робототехніка, студія природознавства, психологічна, юридична студії, школа дебатів. Заняття проводитимуть для школярів громади. Із дітьми займатимуться досвідчені педагоги, яким періодично допомагатимуть студенти та працівники ВНУ.
Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода відзначила, що відтепер у дітей з’явився простір для реалізації ідей. Як додала, вихованці МАН створили чимало цікавих винаходів, які допомагають наближати перемогу України.

«На початку навчального року Волинська обласна Мала академія наук спільно з Фондом започаткували масштабний проєкт для учнів шкіл Луцької громади. У межах проєкту у двох вишах міста відкривають STEAM-лабораторії. Така лабораторія забезпечує кілька гуртків. Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допоміг у придбанні меблів, кожного місяця забезпечує матеріалами, аби діти могли максимально корисно проводити свій час», – наголосила Катерина Шкльода, вручивши юним науковцям подарунки.
Читати ще: У Луцьку в бібліотеці проводять заняття з арт-терапії за підтримки благодійників

Директорка Волинської обласної МАН Тетяна Михалюк нагадала, що лабораторію саме відкрили у Всесвітній день науки. Тут залучатимуть дітей до навчання та створення винаходів.

«Це буде територія для розвитку та спілкування наших юних винахідників Малої академії. Тут працюватимуть сучасні локації, як-от робототехніка, студія природознавства, психологічна, юридична студії, школа дебатів. Також плануємо за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» проводити в лабораторії інтелектуальні ігри для школярів», – закцентувала Тетяна Михалюк.
Читати ще: «Науковий пікнік»: у центрі Луцька діти опановували професії

Ректор Волинського національного університету Анатолій Цьось розповів, що майбутнє освіти має хорошу перспективу, адже є зацікавленість у її розвитку з боку громадських організації, бізнесу, благодійників. За його словами, лабораторія сприятиме успішному розвитку науки в місті.

«Майбутнє освіти й науки та якісного навчання – це спільні лабораторії з бізнесом, установами, виробництвами. Цю лабораторії відкрили спільно з Малою академією наук, щоб у ній працювали учні шкіл, а наші студенти і викладачі проводили навчальні заняття, таким чином отримуючи практику роботи з дітьми в різних галузях», – зазначив Анатолій Цьось.
За доброю традицією у нове приміщення запустили кота, щоправда сучасного, створеного учнями МАН. На відкритті школярі демонстрували власні розробки та дослідження в галузях робототехніки та природознавства. У лабораторії діти зможуть займатися та підвищувати навички безкоштовно.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пильний Показати IP 10 Листопада 2023 19:48
В хлопчика худі СССР?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus