USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Готель, ресторан, сувенірна крамниця: як планують реставрувати Гостинний двір у Луцьку

3 Жовтня 2023 21:28
Сьогодні в обласному центрі Волині відбулося розкриття конкурсних заявок для визначення приватного партнера в реалізації проєкту «Реставрація з пристосуванням та управління нежитловим приміщенням, що розташоване за адресою вул. Кафедральна, 4 у м. Луцьку».

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Цей проєкт передбачає реставрацію пам’ятки архітектури, а також відновлення у ній історичної функції готелю з рестораном.

Заявку на конкурс подав один претендент – це консорціум у складі ТОВ «Любарт ЛТД» та ТОВ «Рібас Хотелс Груп».

«Як бачимо з візуалізації проєкту, передбачено грамотну й стильну реставрацію памʼятки. За попередньою інформацією, крім ресторану та готелю, буде й кафе з літнім майданчиком у дворику приміщення та сувенірна крамниця», – зазначив міський голова.
Читати ще: Є загроза обвалу балкона: Гостинний дім Прайзлерів у Луцьку потребує невідкладного ремонту

Оцінка конкурсних пропозицій відбувається у два етапи: на першому проводять прекваліфікацію учасників, на другому – оцінку конкурсних пропозицій. Отож, сьогодні конкурсна комісія лише відкрила «конверти» першого етапу. Далі – оцінка заявки на відповідність конкурсній документації.
«Переконаний, що реалізація цього проєкту додасть активності в життя нашого Старого міста, зробить його більш привабливим для лучан та туристів, створить нові робочі місця та збільшить податкові надходження в бюджети різних рівнів», – додав Ігор Поліщук.
Читати ще: Конфлікт без причини: чому «Семиярусна гора» зчинила бучу навколо Гостинного двору у Луцьку і хто правий?

Нагадаємо, у січні 2018 року пам’ятку архітектури, будинок на вулиці Кафедральній, 4, взяли на баланс міської ради. У 2020 році стало відомо, що Луцька міська рада хоче провести інвестиційний конкурс, на якому планувала віддати приміщення в оренду на 20 років, щоб інвестор відреставрував її відповідно до усіх встановлених норм, та відкрив там готель, кафе, ресторан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вердикт Показати IP 4 Жовтня 2023 09:47
Це не реставрація ! Автентичніть не забезпечена. Другі Пузини !
Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2023 10:17
А як планують "реставрувати" котлован із рештками фундаменту, той що огорожений парканом, який вже похилився і може когось привалити?
Інженер до Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2023 14:02
Як? Назад закопають
До Лучанин Показати IP 4 Жовтня 2023 11:02
Ображений Мартиняк чекає, коли його ше раз оберуть нардепом і тоді він почне шось робити !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus