USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Граб виявився сосною, а в'яз видавали за липу: на «Ягодині» вилучили лісу на понад пів мільйона гривень

6 Жовтня 2022 13:08
Волинські митники упередили неправомірний експорт обробленої деревини і вилучили продукції на понад пів мільйона гривень.

Про це повідомляють у Волинській митниці.

У пункті пропуску «Ягодин» увагу митників привернув вантаж, який був задекларований українським відправником як «дерев’яні загострені рейки з грабу та липи». Загалом – 19,8 тонни або 35 тисяч штук. Доданий до декларації сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів теж містив інформацію про граб та липу як сировину для виготовлення цієї продукції. Однак залишалися сумніви, які згодом підтвердив залучений експерт з кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу. Науковець встановив, що насправді у складі цього вантажу містяться дерев’яні рейки здебільшого з сосни, а ще кілька сотень штук – із в’яза. Зрозуміло, що порода деревини значно впливає на ціну пиломатеріалів з неї.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 483 Митного кодексу. Подання митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів. Спеціалізована лабораторія з питань експертизи та досліджень Держмитслужби визначила їхню вартість у 525 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 6 Жовтня 2022 13:27
Аж не віриться, що не пропустили. А що таке,на цей раз мало давали? Чи план по виявлених порушеннях треба виконувати,не хватає до звіту галочок??
Олег до 1 Показати IP 6 Жовтня 2022 15:56
Просто вийняток. Треба ж час-від-часу показувати, що когось ловлять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus