USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Гріємо повітря»: військовий ліцей у Ковелі потребує модернізації системи теплопостачання

21 Січня 2021 13:17
Корпус військового ліцею у Ковелі потребує модернізації системи опалення, це дало б змогу суттєво економити енергоносії. Наразі ж труби там аварійні.

Про це стало відомо під час другого етапу бюджетних слухань, 20 січня.

Нагадаємо, за попереднього керівництва санаторій «Турія», що в Ковелі, примусово доводили до банкрутства, штучно заводили у борги, аби продати за безцінь і приватизувати. Але завдяки спільним зусиллям депутатів облради попередньої каденції та особистому втручанню тодішнього голови облради Ігоря Палиці санаторій вдалося залишити у комунальній власності. Майновий комплекс «Турії» у 2016 році передали обласному військовому ліцею.

З того часу на території тривали ремонтні роботи, бо майновий комплекс був у занедбаному стані. Роботи зробили чимало: замінили проводку, батареї, ремонтували дахи, утеплювали фасади, облаштовували навчальні кабінети. Але злишається ще одна проблема – старі труби теплопостачання. Їх латають, міняють, але аварійні ситуації все виникають.

«Ситуація з техногенно-протипожежним станом санаторію критична. Ми перекопали пів території, переварили все що можна, за добу вилилось 40 тонн води, бо система теплопостачання не витримує жодної критики. Зараз ми тільки «збагачуємо Турію», щоб вона не висохла і гріємо повітря. Якби кошти, які передбачені на енергоносії на цей рік, вкласти на модернізацію системи, то вдалося би знизити вдвічі споживання тепла», - каже керівник Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні Павло Боснюк.

Зважаючи на об’єктивну ситуацію і дефіцит обласного бюджету, Павло Боснюк попросив депутатів, аби закладам дозволили принаймні використати на розвиток зекономлені кошти, а не забирати їх. Бо на інші надходження цього року навряд чи варто розраховуватися.

З такою пропозицією учасники бюджетних слухань погодилися, адже тоді керівники будуть вмотивовані ефективно керувати закладами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus