USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Групі, яка утримувала людей у реабілітаційному центрі Луцька, повідомили про підозру

21 Червня 2019 16:33
Прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про функціонування незаконного реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних у Луцьку та селі Гаразджа Луцького району.

Шістьом громадянам, причетним до функціонування центру, у тому числі організатору ОЗГ – 28-річному мешканцю Луцька повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб, здійснюваному протягом тривалого часу, що супроводжувалось заподіянням потерпілим фізичних страждань, організованою групою (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 146 КК України), інформує прес-служба прокуратури.

Нагадаємо, затримали винних у незаконному утриманні більше 50 пацієнтів псевдореабілітаційного центру «Ренесанс», що знаходився у Луцьку на вулиці Володимирській. Не лише українців, а й іноземних громадян неправомірно утримували під виглядом лікування, застосовуючи фізичне насилля.
Також у 2017 році під Луцьком викрили і провели обшуки у так званому реабілітаційному центрі «Волна+» для алко- та наркозалежних. Центр «Волна плюс» оскандалився на всю Україну – пацієнти заявили, що їх насильно утримували у кілька поверховій хаті. Не випускали на вулицю та відібрали телефони, щоб неможливо було зв’язуватися з родичами, які доречі думали, що їх рідні там лікуються, і платили за це «лікування» десятки тисяч гривень. За словами підопічних центру, ніякого лікування їм не проводили. Зрештою полоненим вдалося зв’язатися з рідними та правоохоронцями і повідомити, що їх незаконно позбавили волі. Поліцейські визволили з реабілітаційного полону 20 людей та відкрили кримінальне провадження.

Прокурори наполягають на обранні усім шістьом підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, діяльність такого ж незаконного реабілітаційного центру було викрито на Волині в листопаді 2017 року. Зараз кримінальне провадження щодо його організаторів перебуває на розгляді в суді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus