USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У луцькому псевдореабілітаційному центрі незаконно утримували понад 50 осіб

20 Червня 2019 11:46
Затримали винних у незаконному утриманні більше 50 пацієнтів псевдореабілітаційного центру «Ренесанс», що знаходився у Луцьку на вулиці Володимирській.

Про це повідомили під час брифінгу керівництва поліції Волині щодо викриття групи осіб, причетних до незаконного позбавлення волі громадян у псевдореабілітаційних центрах на території Волинської області, що відбувся сьогодні, 20 червня.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП у Волинській обасті Андрій Литвин, перевірка вищезгаданого псевдореабілітаційного центру, а також відкриття кримінального провадження, відбулося на підставі звернення громадян про незаконне позбалення волі.

Зі слів працівника поліції, відповідними органами було зафіксоване невиконання певних норм закону, а також факт нелюдського поводження з громадянами, серед яким були як волиняни, так і мешканці інших областей й навіть іноземці.
Як повідомив начальник міжрайонного оперативно-розшукового відділу Північного-регіонального управління ДПС України Євгеній Гуляєв, у відповідності до статті 146 ККУ, у поліції є достатньо доказів про незаконне позбавлення волі громадян:

«Після низки проведених відповідних заходів у нас є достатньо доказів того, що осіб в реабілітаційному центрі «Ренесанс» утримували незаконно. Також у них нема дозволів на проведення лікарської діяльності», – зазначив полісмен.
Окрім цього він зауважив, що в порядку статті 208 ККУ затримали чотирьох підозрюваних у незаконному утриманні громадян осіб – серед яких мешканці Волинської, Луганської та Київської областей.

За станом на сьогодні тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у 2017 році під Луцьком викрили і провели обшуки у так званому реабілітаційному центрі «Волна+» для алко- та наркозалежних. Центр «Волна плюс» оскандалився на всю Україну – пацієнти заявили, що їх насильно утримували у кілька поверховій хаті. Не випускали на вулицю та відібрали телефони, щоб неможливо було зв’язуватися з родичами, які доречі думали, що їх рідні там лікуються, і платили за це «лікування» десятки тисяч гривень. За словами підопічних центру, ніякого лікування їм не проводили. Зрештою полоненим вдалося зв’язатися з рідними та правоохоронцями і повідомити, що їх незаконно позбавили волі.

Поліцейські визволили з реабілітаційного полону 20 людей та відкрили кримінальне провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бть Показати IP 20 Червня 2019 12:44
Позбирайте нещасних, ущемльнних в правах, наркош і алконавтів, поселіть в якомусь комфортабельному санаторії, хоча б "Проліску" безкоштовно, годуйте їх збалансовано, сюсюкайтесь, витирайте соплі, вкривайте рожевими ковдрочками, співайтн пісеньки і водіть хороводи, бо ж вони нещасні - б...ть!!!!!!(((((( Краще б права жінок, яких гамселять чоловіки, захищали, виконуючи Закон про протидію сімейному насиллю, на який всі благополучно забили..
Лучанин до Бть Показати IP 20 Червня 2019 19:17
Друже, та кому є діло до цього? Зараз модно дбати хіба про нещасних наркоманів, алкоголіків, підар.сів і різноманітих психічнохворих. Ставка вже давно не робиться на здорових людей, чомусь в нас пропагується бути "нещасним" "незрозумілим" наріком чи піда.ом
Володя Показати IP 20 Червня 2019 21:04
По "Волнє +" досі суди не закінчені. І правоохоронці піджали хвости бо довести до вироку свою версію не змогли. Історія повторюється, нажаль. Як би ви знали скільки відомих лучан, добровільно реабілітують своїх чад, нерадивих. Ви б цю чергову охінею не писали, шановні журналісти. І взагалі звідки поліція взяла, що реабілітаційний центр це обов'язково медичні послуги. Які обмежені особи в пагонах. Провокація і не більше.
УКРАїНЕЦЬ Показати IP 21 Червня 2019 08:00
Хіба невідомо хто "заправляє" в цих закладах.Відомо всім.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus