USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Грузію та Канаду виключили з безпечного списку країн ЄС

22 Жовтня 2020 21:10
Рада Європейського Союзу переглянула список третіх країн, щодо яких необхідно зняти обмеження на подорожі, виключивши з нього три країни.

Відповідне рішення розміщене на сайті Ради, повідомляє Європейська правда.

Євросоюз виключив зі списку безпечних країн Грузію, Канаду і Туніс. Це пов’язано з погіршенням епідеміологічної ситуації в цих країнах.

До оновленого списку третіх країн, з яких мандрівники можуть в’їжджати до держав ЄС без обмежень, тепер входять Австралія, Китай, Японія, Нова Зеландія, Руанда, Сінгапур, Південна Корея, Таїланд та Уругвай.

Також країнам ЄС рекомендується поступово знімати обмеження на поїздки для спеціальних адміністративних районів Китаю, Гонконгу та Макао, за умови підтвердження взаємності.

Мешканці Андорри, Монако, Сан-Марино та Ватикану повинні розглядатися як мешканці ЄС в рамках цих рекомендацій.

Критерії визначення третіх країн, щодо яких варто скасувати поточне обмеження на подорожі, охоплюють, зокрема, епідеміологічну ситуацію та заходи стримування, включаючи фізичне дистанціювання, а також економічні та соціальні міркування.

Список є лише рекомендацією. Деякі країни, наприклад Франція, не вводять ніяких обмежень для відвідувачів з країн з безпечного списку. Німеччина скоротила список, в той час як Італія вимагає періоду самоізоляції і щоб мандрівники добиралися до місця призначення на особистому автомобілі.

Україна і надалі лишається у переліку країн, з яких в’їзд у ЄС дозволений лише в окремих випадках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus