USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Губернатор в неділю «закриває» Нью-Йорк, щоб зупинити коронавірус

21 Березня 2020 23:15
Перукарні, Барбер-шопи і тату-салони будуть закриті на невизначений термін починаючи з суботнього вечора. А з неділі Нью-Йорк фактично «закривається» - про це повідомив губернатор Ендрю Куомо в п'ятницю на своїй щоденній прес-конференції, пише Афіша. Ось що це означає.

Куомо підпише указ, що змушує штат «зупинитися» - найбільш радикальна міра, яку він досі робив, щоб приборкати поширення коронавірусу, перш ніж підтверджені випадки обрушаться на медичну систему штату. Більше 7102 випадків були підтверджені по всьому штату, в порівнянні з 4152 тільки день тому. З них 4 408 випадків - в Нью-Йорку, що вдвічі більше, ніж в попередній день. Близько 18% з цих випадків потребували госпіталізації.
Куомо прямо приписав збільшення випадків до більшої кількості тестування. Проте він сказав, що умови закриття - це юридичні повноваження, які «будуть виконуватися». Порушники можуть зіткнутися з такими наслідками, як штрафи.

Нові правила включають в себе:

- Незначні зборів людей будь-якого розміру заборонені.

- Людям не дозволяється збиратися групами поза своїх будинків, за винятком працівників.

- На вулиці люди повинні триматися на відстані шести футів один від одного.

- Всі другорядні підприємства повинні відправити 100% своїх співробітників працювати дистанційно.

- Люди повинні обмежити всі види активного відпочинку поза домом і уникати дій, які призводять до тісного контакту з іншими людьми.

- Люди похилого віку старше 70 років і особи з хронічними захворюваннями повинні переважно залишатися в приміщенні.

- Той, хто вступає в контакт з людьми похилого віку або людьми з хронічними захворюваннями, повинен по можливості носити маску.

- Уразливі групи не повинні відвідувати домогосподарства, в яких проживають кілька людей.

- Молодим людям слід уникати контактів з уразливими людьми.

Куомо заявив, що гіперлокалізовані заходи блокування виявилися неефективними, і додав, що дані дуже радикальні міри - це «політика, яка гарантує безпеку для всіх». Однак за словами губернатора ці запобіжні заходи будуть працювати тільки в тому випадку, якщо вони будуть широко поширені. Він підписав регіональний договір з губернаторами Нью-Джерсі, Коннектикуту, Делавера і Пенсільванії.

У Нью-Йорку не вистачає ШВЛ

Куомо знову акцентував, що найбільша проблема, з якою стикається Нью-Йорк, - це брак апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ).
Штату Нью-Йорк, з огляду на нинішній епіцентр спалаху, як очікується, буде потрібно приблизно на 25 000 апаратів ШВЛ більше, ніж у нього є. Куомо сказав, що якщо у кого-небудь або будь-якого відділу охорони здоров'я є ШВЛ (апарат, який допомагає людям дихати, коли вони не можуть це робити самостійно), які вони в даний час не використовують, вони отримують наказ від Міністерства охорони здоров'я зробити його доступним.

Виготовляйте маски і рукавички? Штат оплатить!

Штат також гостро потребує медикаментів, в тому числі масок, рукавичок і халатів. Губернатор сказав, що Нью-Йорк пропонує фінансові стимули для стартапів або компаній, які можуть виробляти ці товари.
«Якщо ви можете зробити їх, ми надамо вам фінансування для цього», - сказав Куомо. «І фінансування, щоб отримати правильне обладнання».

Куомо сказав, що чиновники також шукають потенційні місця для модернізації їх в медичні центри, включаючи конференц-центр Javits в Нью-Йорку, а також низку будівель CUNY і SUNY. Військово-морський флот також направив госпітальні судна в гавань Нью-Йорку і на Західне узбережжя, щоб допомогти лікувати хворих. У Стейтен-Айленді також будується тимчасовий медичний заклад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus