USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Працівники «Волиньторфу» просять висловити недовіру Гунчику

23 Листопада 2017 12:49
Працівники ДП «Волиньторф» просять висловити недовіру голові облдержадміністрації через його бездіяльність та блокування підприємства. Дві третіх у залі підтримали колектив. На що голова Волинської облради Ігор Палиця зауважив, що це значний показник недовіри Гунчику.

Про це йшлося під час засідання чергової сесії Волинської обласної ради.

Працівники підприємства закликають депутатів Волиньради звернутися до президента та прем’єр-міністра для вирішення питання. У новому році на ДП вже планують скороти половину штату, а в 2019 році підприємство може припинити існування.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГУНЧИК ЗДІЙСНЮЄ ДИВЕРСІЮ, - ІГОР ПАЛИЦЯ ПРО БЛОКУВАННЯ РОБОТИ «ВОЛИНЬТОРФУ»

До присутніх звернулася голова первинної профспілки на підпримєстві Аліна Базарнова.

«Колектив благає про підтримку, адже 7 вересня, коли ми прибули під ОДА з вимогою надати дозвіл на землі, то нам заявили, що вирішать проблему впродовж 2 тижнів. Але 11 вересня була єдина зустріч з обговоренням проблеми. Наші спеціалісти пояснили, як ці питання можна вирішити. Втім, представники адміністрації не взяли це до уваги. Вже через 12 днів створили робочу групу, але жодного засідання не провели.

Єдине що вони зробили – направили лист у Київ, аби ті пояснили законодавство. Підприємство у судовому порядку відстоювало своє право на володіння земельними ділянками. Втім, ОДА подає апеляцію, затягуючи час.

Ми зменшимо вдвічі виробництво продукції у 2018 році, скоротимо близько 200 працівників, а в 2019 році ми будемо змушені зупинитися. То на кого працює влада Волині? Це бездіяльність Гунчика. Просимо розглянути питання про висловлення недовіри йому. Хай прийде людина, яка відстоюватиме інтереси громади», - розповіла Аліна Базарнова.

Та додала, що люди готові до радикальних дій.

Із метою недопущення зупинки діяльності державного підприємства «Волиньторф» Волинську облраду закликали повторно звернутися з проханням до Президента України Петра Порошенка та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана вплинути на ситуацію щодо забезпечення нормальної роботи ДП «Волиньторф» та зобов’язати голову Волинської ОДА вжити невідкладних і дієвих заходів для погодження виділення земельних ділянок для видобутку торфу.

Голова обласної ради Ігор Палиця закликав підтримати колектив.

«Прошу підтримати звернення колективу та доповнити його зверненням у правоохоронні органи щодо бездіяльності голови ОДА та нанесення шкоди громаді Волині», - закликав Ігор Палиця.

Дві третіх у залі підтримали колектив.

На що зауважив Ігор Палиця, що це значний показник недовіри Гунчику.

Нагадаємо, дискусії голови ОДА та підприємства тривають три роки через проблеми з виділенням землі під видобування торфу.

У день 15 сесії обласної ради представники ДП «Волиньторф» провели акцію протесту біля головної адмінбудівлі області. В ній взяли участь 300 працівників.

Зауважимо, що Гунчика також звинуватили в держраді через блокування роботи підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus