USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Я – раб волі депутатів, – Войтович

21 Грудня 2011 14:03
Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович прозвітувався за рік роботи 21 грудня під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства та земельних відносин.
Він сказав, що протягом року робота ради була цілком нормальною, проте не оминув і недоліків. За його словами, не завжди оприлюднювали проекти рішень до початку сесії у термін, визначений законодавством.
«Закон є закон! Його потрібно дотримуватися», – наголосив Войтович.
Голова облради розповів, що він незадоволений тим, що не відбулося дві позачергові сесії і одна чергова.
«На сайті є вся інформація про нашу діяльність. Виборці, які користуються мережею Інтернет, нас оцінюють. Я прошу депутатів не зривати ні сесій, ні засідання комісій, ні днів депутата. Дні депутата проводяться не для галочки, а з метою прийняття правильних рішень», – резюмував чиновник.
Войтович розповів і про «політизацію» сесій. За його словами, він намагається зводити до мінімуму питання політичного характеру, проте не завжди це вдається.
«Я – раб волі депутатів. Більш безправного чоловіка на сесії немає. Будь-яких адміністративних впливів на обранців не передбачено законодавством. Я їх можу лише переконувати та просити», – сказав він.
Войтович розповів, що всі програми розвитку області – важливі. Проте пріоритетним на наступний рік все ж вважає питання, які стосуються села та сільського господарства: «Такої біди, як в наших волинських селах, немає в жодній галузі». Завдання влади, за його словами, – створити робочі місця для селян та посприяти реалізації продукції фермерів-одноосібників.
Окрім того, під час засідання комісії заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв представив «Програму соціально-економічного розвитку Волинської області на 2012 рік », у якій передбачено кошти на закупівлю доїльних апаратів. На це планують виділити 260 тисяч гривень.
Член комісії Віктор Шумський зазначив: треба, щоб програма сприяла розвитку всієї області, а не окремих підприємств.
Заступник начальника головного управління агропромислового комплексу ОДА Ксенофонт Мартинюк окреслив основні пункти «Програми підтримки особистих селянських господарств» на наступні 5 років. Він розповів, що напрями фінансування залишаться ті, що і в минулому році. Проте додаткові кошти виділять на закупівлю худоби, тракторів, підтримку родинних ферм, які утримують п’ять і більше корів, на закупівлю доїльних апаратів сім’ям, які утримують три і більше рогатої худоби.
Це питання вирішили поставити на особливий контроль. Члени комісії засумнівалися, чи не буде так, що держава виділить господарю доїльний апарат, а він його комусь перепродасть.
Мартинюк розповів і про «Програму розвитку тваринництва на Волині» на наступні чотири роки. Він наголосив, що до цього часу в області діяла «Програма розвитку м’ясного скотарства», проте сьогодні увагу звертатимуть на розвиток молочного тваринництва.
Загалом, зі слів Мартинюка, на реалізацію програми планують виділити 94 мільйони гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
журналіст Показати IP 21 Грудня 2011 15:17
НЕмає в управлінні АПК заступника Сергія Мартинюка і ніколи не було. Є Мартинюк Ксенофонт Дмитрович. Діти з видання "ВН", будьте уважні! НЕ можна біле назвати чорним, чи румуна - англійцем.
Zavtramen Показати IP 21 Грудня 2011 15:43
Вспомнилась сказка про Алладина. Там тоже был один "раб"))) Но там был раб лампы, а тут - раб уродливой коррумпированной СИСТЕМЫ, которая травит жизнь населения. Кстати, вспомнилось как этот "раб" недавно призавыл забрать "вымученное" ещё одним "рабом" - Колесником, государственное охотничье хозяйство и передать его частной фирме, которая - 100%, создана такими же "рабами" денег, блуда и обмана - как и они))))
Цікавий Показати IP 21 Грудня 2011 16:12
А може залишатись головою ради особа, котра не здатна діяти згідно статей закону, а вважає себе рабом депутатів?!! Є закон і там прописано права і повноваження і депутатів і голови. А звалювати власну "безхребетність" на інших депутатів (хоча реально раб "царя") мабуть не варто.
читав, плакав... Показати IP 21 Грудня 2011 17:49
Сьогодні прочитав в МЕРЕЖІ: "Дима Дикусар ждет ребенка от Алены Шоптенко". (?!). Тобто, Діма завагітнів від Альони Шоптенко. Така ж логіка і в прмій мові, вкладеній в вуста Войтовича.
єфрейтор Показати IP 21 Грудня 2011 19:38
На самом деле все правильно, не має великого впливу голова на депутатів. Такий Закон про наше самоврядування. Вражає інше, а саме те, що іноді Вотовичу доводилось порушувати Закон і не оприлюднювати прокти рішень в строк- ЖАХ. На що прокуратура дивиться? На сайті однієї із обласних рад оприлюднено інформацію, що Прокуратура опротестувала окремі рішення ради тільки через їх неоприлюднення. А тут голова ради сам відкрито про це заявляє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus