USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як екс-чиновниця Волинської митниці брала хабарі. ВІДЕО

10 Лютого 2011 18:08
В інтернеті оприлюднили відео, на якому зафіксовано фінальну частину чітко налагодженої корупційної схеми, до якої причетна колишня працівниця Волинської митниці.

Нагадаємо, заступника начальника Львівської митниці Клавдію Кутикіну минулого тижня затримали працівники СБУ у Львівській області під час отримання хабара у розмірі 7 тисяч доларів.
До приходу на роботу у Львівську митницю у червні 2010 року Кутикіна працювала начальником відділу контролю митної вартості та номенклатури Волинської митниці.

Знімання проводилося у кабінеті заступника, - пише Економічна правда.

На записі видно, як відвідувачі передають чиновниці значні суми коштів. Показовим є те, що серед відвідувачів є кілька посадових осіб у формі митників.

Журналісти з'ясували, що "винагороду" заступник начальника Львівської митниці отримувала за сприяння у оформленні імпортованих товарів за заниженою митною вартістю.

Гроші їй передавали безпосередньо начальники митних постів двічі на місяць - 15 та 30 числа.

У середньому з однієї вантажівки з товаром, митники "заробляли" 3,5 тисячі доларів.

Долари США потрапляли у шухляду чиновниці, самі ж відвідувачі при передачі купюр у розрахунках користуються калькулятором.

Поміж собою Кутикіну самі митники називали не інакше, як "Касиром". Під час обшуку у помешканні затриманої правоохоронці вилучили понад 100 тисяч доларів готівкою.

Під час журналістського розслідування з'ясувалося, що один з учасників корупційної схеми - начальник відділу тарифів - був зятем затриманої, а сама Кутикіна 11 лютого цього року готувалася помпезно відзначити свій 50-річний ювілей розкішним вояжем до Таїланду та ПАР.

Чиновницю затримано внаслідок спецоперації СБУ.

Напередодні суд виніс рішення про застосування до Клавдії Кутикіної запобіжного заходу - двомісячне утримання під вартою у СІЗО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Толік Показати IP 10 Лютого 2011 18:17
Ти ба, курва!
НЕ ЖУРНАЛІСТ Показати IP 10 Лютого 2011 18:33
Хтось, колись писав про плагіат та, що крадуть новини... А тут вся стаття скопійована з Української правди. Те, що пишете - це нормально, але ж своє слово можна добавити чи у реченні слова поміняти. ИМХО.
Розмитнений Показати IP 10 Лютого 2011 18:46
Для таких треба показовий суд і довічне увязнення з конфіскацією усього-усього, навіть рваних трусів! А то мабуть для переписування накраденого майна родичів не вистачало.
Українець Показати IP 10 Лютого 2011 19:23
Розмитнений,тебе на її місце,то мабудь гроші чумаданами носив би.
Роман Показати IP 10 Лютого 2011 20:28
"Під час журналістського розслідування з'ясувалося, що один з учасників корупційної схеми - начальник відділу тарифів - був зятем затриманої" - то Мирона посадють чи ні??? Оце б була комедія!
шура Показати IP 10 Лютого 2011 20:34
Скільки вірьовочці не витись - кінець буде. А конфісковувати є що!
кубік Показати IP 10 Лютого 2011 21:09
ЖАХ!!! А самій же то соромно, як не знати що? Ще й ,як дитина каже: "То не моє!" Ех, ви чиновнички наші. Всі колись так плакати будете... Продавці української нації та України загалом! Ви не варті називатись навіть людьми!
Инна Не журналисту Показати IP 10 Лютого 2011 21:35
Мне кажется Вы не правы на счет плагиата.ведь ВН черным по белому сделали ссылку на Економичну правду.Разве не так?
1111nasha Показати IP 10 Лютого 2011 22:38
а на такій посаді інакше неможна, треба не вивалюватись з налагодженої схеми. ці показові виступи - одне з двох, або не поділилася правильно, або для когось звільняли місце.
не дитина Показати IP 10 Лютого 2011 23:09
ой яка новина!! Напали, викрили, працювали довго і опа на ми такі хороші!!! А тепер говорять що вона така погана!! А ви скажіть хто у нас не бере з чиновників!! а тим більше на митниці, і хто б їй дав так працювати якби не було прикриття зверху, та ніхто, а тепер комусь новому місце знадобилось от і влаштували цирк, ще і ролік зробили як музикальний кліп, ціле кіно! поговорять і забудуть, ще ніхто при таких грошах і звязках не сідав!!! А ви хавайте люди, яка у нас влада гарна, які БАНДИ розкриває. Хабарі брали і брати будуть, по іншому у нас в Україні нічого працювати не буде!!!На її місце стане інший і брати буде так само, просто кінечний пункт призначення зміниться( можливо)
прикинь Показати IP 11 Лютого 2011 09:08
думаю що вона правду сказала що то не її. цікаво куди далі ті грошики кочують?
goodok Показати IP 11 Лютого 2011 09:46
НЕ ЇЇ 100%, там для неї невеличка частинка, бо багато не отримують ті, що під приховані камери потрапляють. Вона - "коза відпущення". Сяде на довго і з цього факту зроблять величне подолання корупційної схеми. Але головні "деригенти" зароблятимуть і далі.
колись з цією пані і її зятем мав справу Показати IP 11 Лютого 2011 10:35
колись з цією пані і її зятем мав справу. Зять нормальний хлоп, воно(а) стерво закінчене гребла сотнями щей щиро боролась за рідну неньку Укр.
Працівник митниці Показати IP 11 Лютого 2011 11:25
Ці схеми налагоджені по всій Україні: підприємець - інспектору, інспектор - начальнику відділу, начальник відділу - начальнику посту, начальник посту - начальнику митниці, а далі начальники митниць діляться з чиновниками, СБУ, МВС і т.д. А це просто показовий виступ, ще й посаду її потім продадуть за крупненьку суму.
VSC Показати IP 11 Лютого 2011 11:37
Кутыкина попала под раздачу. Кстати, многие сослуживцы читали ее вполне адекватным и толковым работником. А вот ее начальник, тоже бывший волынский деятель, "Роман Микитюк" - говорят большая сволочь. Клавдия просто часть цепочки, верхнее звено которой начальник Гостаможни, коммунист Калетник, по простому "Катлета". Вот такой прикол, контрабандисты финансируют коммунистов.
Блін,вапше! Показати IP 11 Лютого 2011 12:10
Блін, тепер такса зросте!..
імпортер Показати IP 11 Лютого 2011 15:58
Клавдія - людина незлобна і непогана , наскільки нею можна бути в тій системі.А от її зятьок Миронюк - РІДКІСНА СКОТИНА!!!
Більш ніж знайома Показати IP 11 Лютого 2011 20:42
Сьогодні в Клави день народження.Вітаю її щиро і хочу побажати їй мужності перенести все те, що на неї чекає.І хай вона знає, що є люди , які з нею разом в цей нелегкий час.І не треба її засуджувати, бо ніхто не знає як би він поступивна її місці.
Об"єктивна думка Показати IP 12 Лютого 2011 12:32
Звертаюсь до тих хто так радісно сприйняв горе Людини....Ви не були на її місці і не знаєте..тому прошу так різко не виражатись..ррозумні усі так....а Ви попрацюйте чиновником в нашій Україні і знатимете...Її робота цього вимагала...з тих грошей їй і половини і четвертини не дісталосяб..А Ви тільки й раді..й зла думка до Вас повернеться....Клавдія гарна Людина і Великий спеціаліст в митній справі.... Не судіть...ой не судіть....Ви в цьому всьому не жили..і тільки збоку здається що їм так легко..а прийдеться вам щось через митницю провезти побачите..чи по закону ви багато можете.....Чи хочете сказати що ніколи хабар не давали...так вас теж судити треба...а??..чи може живете не зарплату 1500??ум....чи бізнес маєте і все по правді??Задумайтесь про себе..а не від радості пригаєте....Не ту Людину за зло посадили...не ту....І Ви не знаєте що таке обставини Життя і що таке бути залежним від Людей які не знають Ні.... Клавдія Тримайтесь....Бог з Вами
Helge Показати IP 12 Лютого 2011 12:34
Эта Клава - циничная и откровенная сволота, для которой тюремный срок будет прекрасным подарком к её 50-летнему юбилею. Обязательно приду на ее суд - посмотреть на такую гниду в такие моменты - это то ещё удовольствие. Жаль, что за коррупцию и взятки у нас не расстреливают как в Китае - глядишь и в стране порядок был бы.
Сила Мысли до Helge Показати IP 12 Лютого 2011 12:47
Ой не гневи Бога....за "наклеп" и неверные слова будеш наказана Богом....
Helge до Сила Мысли Показати IP 13 Лютого 2011 23:05
расскажи это штундам в их приходе - эти "распространители" гуманитарной помощи тоже любят смеяться)))
Звернення до Helge Показати IP 12 Лютого 2011 12:45
Слушай самая правельная...а Ты то кака а??.. Была на ее месте???Или все живеш по законам..и к людям добра???И в Бога веруэш....??...Ну пускай пускай..порадуйся...Жизнь Тебе ещьо за радость за чюжое горе преподнесет наказание...Не Гневи Бога...Люди сейчяс разные есть и Псалмы есть в которых молятса за гнев и нещястие "плохова" человека..вот я за Тебе помолюсь ..что б к тебе ета енергия ненависти пришла!!!
Helge до Звернення до Helge Показати IP 13 Лютого 2011 23:03
я - это ОН)) А ты иди лохам за ухом чеши в другом месте.... А эту чучундру знаю лично - ипала мозг на таможне, вымагая взятку...
Знаю до Helge Показати IP 3 Травня 2012 01:50
Он - це Олег Черненко, рідчайший м...к, який колись прославився тим що хотів замутити сад в Маяках, але прокрався і селяни підняли його на вила. Має шалений комплекс неповноцінности томй й паскудить під псевдом Helge. Почитайте його коменти, діагноз видно відразу! http://www.photoclub.com.ua/author/33503/
Олександр Показати IP 12 Лютого 2011 15:58
Судячи з Вашого повідомлення, Більш ніж знайома, Ви точно поступили б так само. Ну, туди само й Вам дорога. І тільки через те, що таких як ви з подругою у нас хоч греблю гати, нам ніколи не жити так, як живуть німці, наприклад. Особисто мені Вашої подруги геть не шкода - вона ЗЛОЧИНЕЦЬ. Через таких як вона нашбюджет недоотримав не один МІЛЬЯРД гривень, а певно що й доларів.
Kapitan Показати IP 13 Лютого 2011 08:09
Поки буде така ситема розмитнення товару ( "вилочна " ) так воно й буде далі . Говорю вам від всіх "гонщиків " автомобілей України . В 1993-му році порядку було більше , а тоді тільки становилась Ковельська митниця . Брали й тоді , але спали спокійно .Тому що мали "бога в животі " ! Купив , пригнав , розмитнив , оформив , продав ! Стосується любого товару . Попробуйте зараз це зробити . Заплативши всім і скрізь , з тебе ще при продажі вимагають сьогодні податок в 5% від оціночної вартості . Яка теж різна буває на одне й те саме . Все до кучі в Нашій Україні . Звільнили одних на митниці , прийшли другі . Наоборот ставка хабаря піднялась . " традиція у нас " -кажуть брати . Ви що її нарушаєте ? Заїдьте на Ягодин - перехід !!! Немає чого сваритись тут . Нічого не зміниться ! І жалуватись сьогодні вже немає куди , самому можна загриміти в кутузку . Терпеливий ми народ - щирі українці ! Всіх з наступаючим св"ятом кохання !!!
СБУ Показати IP 13 Лютого 2011 09:25
На выдео в форме, тот , кто присел возле нее возле стола -Мыронюк,барсетка его на столе
Анатолій Показати IP 16 Лютого 2011 20:28
Hеlgе-не ображай віруючих!Ти не вартий і волоска того "штунди".Це,до речі,якраз ті Люди які не крадуть,не беруть хабарів і всього не перелічиш!А будеш хамити то за них сам Господь буде воювати і чи ти встоїш!
для Helge Показати IP 17 Лютого 2011 21:32
Этот helge - циничная и откровенная сволота.Удачи тебе дорогой, здоровья, всех земных благ, денег, чтоб на безбедную жизнь хватало. Спокойствия и уважения самого к себе.
Знаю цю сволоту до для Helge Показати IP 3 Травня 2012 01:51
Он - це Олег Черненко, рідчайший мудак, який колись прославився тим що хотів замутити сад в Маяках, але прокрався і селяни підняли його на вила. Має шалений комплекс неповноцінности томй й паскудить під псевдом Helge. Почитайте його коменти, діагноз видно відразу! http://www.photoclub.com.ua/author/33503/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus