USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Екс-посадовця Волинської митниці «здали» звільнені колеги?

2 Лютого 2011 19:47
Прокуратура Львівської області 1 лютого 2011 року порушила кримінальну справу стосовно одного з керівників Львівської митниці за фактом вимагання та одержання хабара у великому розмірі.

Про це 2 лютого повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

Установлено, що вказана особа, обіймаючи посаду заступника начальника Львівської митниці, будучи представником влади та службовою особою, діючи умисно, з корисливих мотивів вимагала та одержала хабар у розмірі 7 тисяч доларів США від суб’єкта підприємницької діяльності за визначення вартості імпортованих товарів у менш значному розмірі.

Наразі посадова особа затримана. Слідство у кримінальній справі проводить слідчий відділ Прокуратури Львівської області.

Як повідомляли «ВН» затриманою є колишній начальник відділу контролю митної вартості та номенклатури Волинської митниці Клавдія Кутикіна.

Начальником Львівської митниці є Роман Микитюк. Він у червні минулого року прийшов на посаду начальника і привів зі собою Кутикіну, до того вони разом працювали у Волинській митниці. Адже Волинська митниця влітку була приєднана до Ягодинської.

Як пише Gazeta.ua у січні Роман Микитюк переконував, що поборов контрабанду, що хабарі отримують лише митні інспектори на митних переходах, а високопосадовці митниці не беруть хабарів.
«Митні інспектори, крім зарплати, ще мають. Їм люди дають, як лікарям, - прокоментував Микитюк. - Переважно за пропуск легкових автомобілів по ”червоному коридору” без огляду. Це людський фактор, який дуже важко контролювати. У різних пунктах пропуску на зміну заступає 20–25 осіб. Начальнику стількох людей контролювати складно. З нами ніхто не ділиться і ми не вимагаємо. Такого не може бути - ви ж чуєте, що ми звільняємо за хабарі. То як, одних звільняємо, інших ні? Це нелогічно, - нервував Микитюк. - Якщо ми 55 звільнили, то як можемо тим, кого ще не звільнили, казати: збирайте нам ці гроші?»
У Львові подейкують, що співробітників СБУ про отримання хабара попередили колишні працівники митниці, яких звільнили у грудні минулого року, і так помстилися керівництву митниці.
Тоді на трьох переходах Львівської області за пропуск товару без оформлення було звільнено 55 митників. Згодом вони страйкували перед входом в адміністрацію Львівської митниці з вимогою визнати їх звільнення незаконним і поновити їх на посаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Не митник Показати IP 3 Лютого 2011 09:00
Хлопці, здайте ще й Микитюка і буде повний комплект!
VSC Показати IP 3 Лютого 2011 10:15
Просто откровение какое-то:) Зайдите на сайт ОРД там столько всего про наших ментов, прокуроров и таможенников, что СБУ и думать не надо. Кстати, про СБУ там тоже много чего есть. Пора Интерпол приглашать, чтобы порядки навели.
Маша Показати IP 3 Лютого 2011 23:10
Що за сайт,назву, будь ласка
Маша Показати IP 4 Лютого 2011 23:03
Що за сайт,назву, будь ласка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus