USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Євросоюз заборонив дитячі надувні кульки та свистки

12 Жовтня 2011 17:37
Діти Євросоюзу не зможуть більше грати в такі популярні іграшки як надувні кульки, свистки, сопілки, а також «магнітна риболовля» - влада ЄС ввела директиву, згідно з якою ці іграшки визнані небезпечними для дитячого здоров'я.
Про це інформують ТСН.
Учені здивовані цим рішенням, а виробники заявляють, що обмеження спровокують зростання цін на іграшки.
Директива ЄС стверджує, що дітям до восьми років, які граються без нагляду дорослих, заборонено надувати повітряні кулі - вони можуть випадково проковтнути їх і вдавитися. Те ж стосується свистків і популярної у багатьох поколінь дітей «магнітної рибалки» - регулятори вважають, що в цих іграх є багато дрібних деталей.
Свистки, що випускають при дмуханні довгий різнокольоровий паперовий язик - які так люблять використовувати на сімейних різдвяних обідах - тепер вважаються небезпечними для всіх дітей молодше 14 років. Нові правила покликані захистити дітей від можливості проковтнути шматочок паперової стрічки свистка і вдавитися ними.
Директива ЄС також змусить виробників і продавців прикріплювати застереження про небезпеку до іграшок, які до цих вважалися абсолютно безпечними.
«На повітряних кулях з латексу має бути попередження про те, що за дітьми молодше восьми років необхідно стежити, і що порвані кулі необхідно викидати», - йдеться у документі.
Професор соціології в Кентському університеті Френк Фуреді попереджає, що подібні заборони, пов'язані з безпекою іграшок, є частиною тенденції по дріб'язковому контролю над життям дітей, який позбавляє їх можливості відкривати для себе нове, вчитися і добре проводити час за іграми.
Окрім нових правил для повітряних куль і свистків, законодавство ЄС встановить обмеження на те, наскільки гучними можуть бути іграшки, включаючи брязкальця та музичні інструменти.
Всі плюшеві ведмеді, призначені для дітей молодше трьох років, повинні бути придатними для прання, тому що органи нагляду ЄС стурбовані тим, що брудні плюшеві іграшки можуть поширювати хворобу й інфекції.
Пол Наттал, член комітету із захисту споживачів Європарламенту, каже, що євробюрократи нездатні зрозуміти саму ідею веселого проведення часу.
«Упевнений, що хлопавки дітям теж заборонили використовувати. Кайфоломи з ЄС не повинні вчити сім'ї, як їм надувати повітряні кулі», - говорить член Європарламенту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
SPIKER Показати IP 12 Жовтня 2011 17:42
не всіх війна побила...
111 Показати IP 12 Жовтня 2011 22:47
я все частіше думаю що низькотехнологічна війна це єдине що спасало людство і вивело людей з первісного стану....
Хатуль Мадан Показати IP 13 Жовтня 2011 08:34
не всі на неї йшли...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus